Articles

Ciabattina met granen: brood van de maand

01/08

Articles

Ciabatta, dé Italiaanse klassieker. Bekend om haar luchtigheid, rechthoekige vorm, de knapperige korst en afwerking met bloem.

Ciabattina met granen

Het brood is oorspronkelijk uit de streek rond Como en werd initieel vervaardigd van restdeeg, dat met water weer soepel werd gemaakt. Bio Bakkerij De Trog zorgt voor een eigen variant met een open structuur en biologische ingrediënten.

0156-sfeerfoto-lores-01_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

Deze ciabatta wordt afgewerkt met een variatie aan granen:

  • Zonnebloempitten: zouden actief de cholesterol verlagen. Daarbovenop zouden ze vitamine E, B, B6 en B11 bevatten. Verder zouden ze magnesium, fosfor en seleen bevatten.
  • Havervlokken: Haver zou zowel zetmeel bevatten dat traag opgenomen wordt waardoor je lang verzadigd blijft en het zou ook fungeren als voeding voor je darmflora. Haver zou rijk zijn aan proteïnen, onverzadigde vetten en vitamine B. Haver wordt al meer dan 4.000 jaar geconsumeerd. In de Oudheid werd het gezien als een voedingsmiddel voor de lagere klassen, maar deze perceptie is nu veranderd.
  • Lijnzaad: een middel bij darmproblemen en zou daarnaast ook goed zijn voor onder andere je hart en bloedvaten.
  • Roggevlokken: bevat ijzer, kalium en vitamine B6
  • Gerstvlokken: bevatten mineralen en vezels
  • Sesamzaad: zou voedingsvezels en proteïnen bevatten. Het zaad zou vitamine B bevatten en magnesium.

Meer info >