Schermafbeelding 2019 04 15 Om 16 16 51

BIO meergranen broodje - Ciabattina

Ref nr:EP0066
Biologisch meergranenbroodje met open structuur, afgewerkt met meergranentopping.

omschrijving

Ciabatta, dé Italiaanse klassieker. Bekend om haar luchtigheid, rechthoekige vorm, de knapperige korst en afwerking met bloem. Het brood is oorspronkelijk uit de streek rond Como en werd initieel vervaardigd van restdeeg, dat met water weer soepel werd gemaakt. Bio Bakkerij De Trog zorgt voor een eigen variant met een open structuur en biologische ingrediënten. Deze ciabatta wordt afgewerkt met een variatie aan granen:

  • Zonnebloempitten: zouden actief de cholesterol verlagen. Daarbovenop zouden ze vitamine E, B, B6 en B11 bevatten. Verder zouden ze magnesium, fosfor en seleen bevatten.
  • Havervlokken: Haver zou zowel zetmeel bevatten dat traag opgenomen wordt waardoor je lang verzadigd blijft en het zou ook  fungeren als voeding voor je darmflora. Haver zou rijk zijn aan proteïnen, onverzadigde vetten en vitamine B. Haver wordt al meer dan 4.000 jaar geconsumeerd. In de Oudheid werd het gezien als een voedingsmiddel voor de lagere klassen, maar deze perceptie is nu veranderd.
  • Lijnzaad: een middel bij darmproblemen en zou daarnaast ook goed zijn voor onder andere je hart en bloedvaten. 
  • Roggevlokken: bevat ijzer, kalium en vitamine B6
  • Gerstvlokken: bevatten mineralen en vezels
  • Sesamzaad: zou voedingsvezels en proteïnen bevatten. Het zaad zou vitamine B bevatten en magnesium.  

Zoals al onze producten werd deze ambachtelijk vervaardigd met biologische ingrediënten. 

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rechthoekig, authentiek, meergranen
Graansoort
tarwe
Korst
bruin
Topping
meergranen
Gewicht
90g
Afmetingen (HxLxB, mm)
55x140x80
Verpakking
IQF
Rijsagent
desem-gist
Aantal stuks
35
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.