Articles

Tex Mex stuffed bread

06/09

Articles

De roots van de Tex-Mex keuken liggen in de Noord-Amerikaanse staat Texas, waar Spaans en Mexicaanse migranten hun eigen Tejanocultuur enkele tientallen jaren geleden begonnen vorm te geven. Dit gevuld broodje brengt een ode aan de pittige keuken.

Benodigdheden:

- Bio Mini Baguette EP0341
- Salsa mexicana Ardo: 10 gr/pp
- Mexican Roasted corn Ardo: 20 gr/pp
- Rookworst schijfjes: 20 gr/pp
- Geraspte oranje cheddar: 10 gr/pp
- Zure room: 10 gr pp
- Olijfolie: 5 gr/pp
- Avocado: 10 gr/pp
- Dip edamame munt Delisol: 20 gr/pp
- Limoenen partjes: 1 pp
- Gepekelde jalapeno schijfes: 5 gr/pp
- Chili cress : 3 gr/pp

EP0341-Mini-Baguette_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

Snij het deksel van het broodje en hol het uit. Meng zure room met salsa mexicana, roasted corn, geraspte cheddar en wat olijfolie. Niet nodig om verder op smaak te brengen. Het broodje opvullen met mexicana mix, enkele schijfjes rookworst en toppen met wat extra oranje cheddar. Afbakken gedurende 6-8 min in een oven van 180°C. Vervolgens afwerken met chili cress en een schijfje Jalapeno. Serveren met een tapenade van edamame, munt en avocado.
Garneren met sneetjes avocado en kerstomaten, limoen, koriander of platte peterselie. Het potje edamame dip met munt ernaast serveren.

Meer info over de bio mini baguette >