Uit de blog

Oergranenbrood in de kijker: haver en spelt

10/04

Uit de blog

Oergranen worden reeds eeuwenlang geteeld en verwerkt in brood en andere producten. Onze voorvaderen kweekten ze op de meest natuurlijke manier die er bestaat. Hierdoor zijn ze helemaal natuurlijk en niet genetisch gemanipuleerd.

Havervlokkenbrood

Deze broodparel wordt gemaakt volgens een traditioneel recept op basis van tarwebloem, grove havervlokken, tarwevlokken, 100% meel op steen gemalen en gebrande mout. Door het gebruik van een voordeeg wordt er heel weinig gist toegevoegd. Door de authentieke productiewijze met sterk gehydrateerde degen en toevoeging van sojameel blijft dit brood op natuurlijke wijze lang vers. Haver wordt al meer dan 4.000 jaar geconsumeerd. In de oudheid werd het gezien als een voedingsmiddel voor de lagere klassen, maar deze perceptie is nu veranderd vanwege alle bevordelijke eigenschappen die het heeft. Om deze reden is haver toevoegen aan elke soort maaltijd (ontbijt, snacks, etc…) een van de beste gewoontes om je te helpen gezond te blijven. Zo krijg je ook dagelijks een gezonde portie vezels binnen. Haver bevat op natuurlijke wijze onverzadigde vetten, kobalt, magnesium, ijzer, carotenen en vitamines K - E - B1 - B2  - B6 en veel proteïnen. 

Bekijk hier de detail van ons havervlokkenbrood. 
Andere broden met haver: 

Screen-Shot-2018-04-10-at-10.31.27_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

Speltmeelbrood

Dit vormbrood op basis van speltmeel, speltbloem en sojameel wordt met veel liefde door onze gepassioneerde bakkers vervaardigd. Het wordt algemeen aanvaard dat wie overgevoelig is aan tarwe-gluten, producten met spelt beter verteren en daar geen ongemakken van hebben. Om deze reden hebben wij geen tarwe aan dit recept gevoegd. Het unieke proces met een warm voordeeg van spelt geeft een heel typische ongeëvenaarde smaak aan dit smeltbrood. Door weinig gist te gebruiken kent dit broodje dan ook heel lange rust- en rijstijden. Een echt slowfood product. Hierdoor ontwikkelen de smaken, aroma’s en structuur zich op natuurlijke wijze en zonder toevoeging van enige verbeteraar: Puur Brood. 

Bekijk hier de details van ons speltmeelbrood. 
Andere broden met spelt:

0038-Speltmeelbrood_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg
Bezoek de meerwaardefestivals van Bioplanet voor meer informatie over ons oergranenbrood!