0038 Speltmeelbrood

BIO speltmeelbrood

Ref nr:0038
Groot beige kleurig gistbrood met spelt. Gemaakt met een kookdeeg van spelt waardoor het brood langer vers blijft.

Omschrijving

Dit vormbrood op basis van speltmeel en speltbloem wordt met veel liefde door onze gepassioneerde bakkers vervaardigd. Het wordt algemeen aanvaard dat wie overgevoelig is aan tarwe-gluten, producten met spelt beter verteren en daar geen ongemakken van hebben. Om deze reden hebben wij geen tarwe aan dit recept gevoegd. Het unieke proces met een warm voordeeg van spelt geeft een heel typische ongeëvenaarde smaak aan dit smeltbrood. Door weinig gist te gebruiken kent dit broodje dan ook heel lange rust- en rijstijden. Een echt slowfood product. Hierdoor ontwikkelen de smaken, aroma’s en structuur zich op natuurlijke wijze en zonder toevoeging van enige verbeteraar: Puur Brood. Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met uitsluitend biologische ingrediënten.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rechthoekig, ambachtelijk, authentiek, zachte structuur, spelt
Graansoort
spelt
Korst
lichtbruine korst
Gewicht
800g
Verpakking
dagvers
Rijsagent
gist
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.