Kamut Klein

BIO Spelt-kamutkhorasan brood

Ref nr:0052
Vierkant brood op basis van kamutmeel en speltbloem, met vloeibare desem. Bron van vezels.

Beschrijving

Dit smakelijk vierkant broodje is vervaardigd op basis van spelt en Kamut Khorasan meel. De combinatie van deze 2 graan types bieden u een aangename, vernieuwende smaak en zorgen op natuurlijke wijze dat u dagelijks noodzakelijke spore-elementen en proteïnes binnen neemt. Het broodje heeft een krokante korst en een kruim met licht zoete en nootachtige smaak.

Kamut is de merknaam van biologisch geteelde Khorasantarwe, oorspronkelijk afkomstig uit Egypte. Wat Khorasantarwe anders maakt dan gewone tarwe is dat zowel de aren als de korrels langer zijn dan die van gewone moderne tarwe. Modern omdat wij vaak conventionele tarwe eten die veredeld is: deze groeit snel maar zou minder voedingswaarde hebben dan tarwe van, zeg, 50 jaar geleden.

Kamut is eigenlijk een oeroude tarwesoort, dat op natuurlijke wijze veel seleniun, zink en magnesium bevat. Selenium zou beschermen tegen hart en vaat ziekten, volgens sommige studies zou het ook niet onbelangrijk zijn om u te beschermen tegen kanker.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
vierkant, ambachtelijk, krokante gebarsten korst
Graansoort
spelt-kamut
Korst
beige-bruin, open gebarsten
Topping
/
Gewicht
400g
Afmetingen (HxLxB, mm)
90x110x110 (max 100x120x120)
Verpakking
dagvers
Rijsagent
desem-gist
Aantal stuks
1
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.