Turksbrood Pide / Vegan Shakshuka brood

Een rijkelijk recept gebaseerd op de oosterse keuken, klassiek bereid met ei maar hier vervangen door zijden tofu met gemarineerde lupinebonen.

De Trog Pur Pain Turksbrood Pide Vegan Shakshuka

Ingredienten

- 1 Turksbrood Pide ovaal Sesam
- 500g Gegrilde groentenmix Delisol
- 150g Voorgekookte kikkererwten Ardo
- 1 blik tomatenblokjes met look
- Harissa kruiden verstegen
- 150g Ajuinblokjes fijngesneden Ardo
- Groentenbouillon poeder
- Gele lupinebonen Delisol
- Zwarte olijfschijfjes Ardo
- 200ml water
- Andere specerijen naar keuze: Kaneel, Komijn, Koriander, Chili, Fenugreek, Za’atar, etc…
- Olijfolie
- 1 potje zijden tofu
- Koriander blaadjes
- Peper en zout

1. Brood afbakken gedurende 5 min op 180°C (helft voorgebakken).

2. Deksel van het brood snijden en uithollen, deksel bijhouden.

3. Tomatensaus: ajuin aanstoven in olijfolie met harissakruiden en andere oosterse specerijen naar smaak, blussen met het water.

4. Voeg aan de saus de kikkererwten, tomatenblokjes met look, groentenbouillonpoedernaar smaak toe. Afkruiden met peper en zout. Laat de saus sudderen op een heel zacht vuurtje voor ongeveer 30 minuten.

5. Voeg op het einde de uitgelekte gegrilde groenten van Delisol toe.

6. Vul het brood met het sausmengsels en bak verder af gedurende 8-10 min op 180°C met het deksel ernaast.

7. Afwerken met schepjes zijden tofu, daarop lupinebonen en rijkelijk bestrooien met korianderblaadjes. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en Za’atar kruiden.

Allergenen: Gluten, soya, sulfiet, Lupine, sesam.


Meer info omtrent dit brood >