Steak & Chorizo Panzanella

De Trog Steak Chorizo Panzanella

Een pittige zomerse bowl vergezeld van krokante Spelt-Kamut® Korasan broodblokjes. Ben je klaar voor die zwoele zomeravonden?

De Trog Steak Chorizo Panzanella 2

Benodigdheden:

- Spelt-Kamut® Korasan brood EP0427: 50 gr p/p
- Sjalot Diepvries: 5 st.
- Kerstomaten tricolore (geel, groen, rood): 50 gr p/p
- Rode wijn azijn: 3 gr p/p
- Zout & peper
- Olijfolie Extra vierge: 20 gr
- Steak Ribeye: 50 gr p/p
- Rucola & mixed salad: 30 gr p/p
- Munt
- Chorizo om te bakken of schijfjes milde chorizo: 40 gr p/p
- Burrata: 1 st p/p
- Parmezaanse kaas gemalen: 10 gr p/p
- Mesclun
- Rode ajuin
- Basilicum cress

Snij het brood in evenredige blokjes. Meng ze met een goede scheut olijfolie, zeezout en zwarte peper. Bak de blokjes af gedurende +-10 op een bakplaat op 180°C en hou ze warm of lauw. Snij de tomaten in 2 en de rode ajuin in schijfjes. Marineer de tomaten en de ajuintjes met voldoende olijfolie, rode wijn azijn, en de sjalot. Kruiden met peper en zout. Meng er op het laatst de krokante stukjes brood onder.
Grill de steak en de chorizo en snij ze vervolgens in reepjes of stukjes. Meng ze door de tomatenmarinade. Plaats de burrata in het midden van de bowl. Werk af met rucola, rode ajuin schijfjes, mesclun, basilicum cress en parmezaanschilfers.
Smakelijk.

Meer info omtrent het Spelt-Kamut® Khorasan brood >