Recepten
Mini Thai veggie burgers
Ultieme Aziatische mini veggie sliders … !
Ingrediënten 3-4 pers:
- 8x Mini spelt haver pistolets EP0579
- 8x Mini veggie burger deluxe “Garden Gourmet” of alternatief
- 200g gegrilde paprika’s SNS
Koriander – Citroengras mayo
- 100g vegan of veggie mayonnaise
- 30g Ardo thaise kruiden 10g Ardo platte peterselie
Groentensalade
- 100g Geraspte wortel
- 100g Komkommer geraspt
- 50g Fijn gesneden radijzen
- 50g Lenteajuin julienne (op ijs gezet)
- Grof Gesneden Koriander vers
- Sap van 1 limoen
- 1 el ruwe rietsuiker
- Snuifje gerookt zeezout
- 2 el Teryaki saus sticky (optioneel)
Bereiding:
1. De speltpistolets afbakken gedurende 4-5 min op 180°C
2. Wortelen, komkommer en radijzen fijn raspen, de groenten aanmaken met sap van 1 limoen,de rietsuiker, gerookt zout en de teryaki saus. Laat de groentenmix marineren gedurende 1uur.
3. De veggie burgers: afbakken in de pan, aan beide zijden aankleuren +- 6 à 8 min.
4. Mix vegan mayonaise: met de thaise kruidenmix en platte peterselie tot volledig glad. Bijkruiden met peper en zout indien nodig.
5. Besmeer de mini burgers aan beide kanten rijkelijk in met de Thaise mayonaise.
6. Daarop de gemarineerde zoet-zure groenten, de veggie mini burgers en werk af met gegrilde paprika’s.
7. Perfect te serveren met zoete aardappelfrietjes met wat sesam op of als tapas apero mini burger hapje.
Allergenen: Gluten, Soja, Ei, Sesam