Recepten
Horeca Multizaden broodje met warm gerookte zalm, tzatziki, artisjok en chili
Warm gerookte zalm geeft dit broodje een smokey toets en gaat perfect samen met de fris, pikante kruiden.
Ingredienten:
- Bio de Trog Broodje Horeca Multizaden EP0483
- 1 Warm gerookte zalm filet (gaar)
- 100g komkommer geraspt150g Griekse yoghurt 100g artisjok tapenade
- 1 à 2 teentjes look fijn gehakt of puree
- Gegrilde courgette schijven Sud'n'Sol
- Dille & munt fijn gesneden
- Citroensap
- Olijfolie
- Grof zout
- Rode chilipeper ringetjes fijn gesneden
- Peper en zout
1. Bak de mini duo speltbroodjes af in een oven van 180°C gedurende 6-8min en laat afkoelen.
2. Maak de tzatziki: meng de griekse yoghurt met de geraspte komkommer, look, en artisjoktapenade, smaak af met citroensap, olijfolie en peper en zout, voeg dille en munt toe naar eigen smaak.
3. De zalmfilet kan je ofwel zelf warm roken in een rookpanofwel warm gerookt aankopen.
4. Snij de munt en chili in fijne reepjes en hak de dille in kleine stukjes.
5. Het broodje in 2 snijden en onderaan beleggen met de artisjok-tzatziki, daarop gegrilde courgette schijfjes van Sud'n'Sol & afgebroken stukjes zalm leggen.
6. Werk af met verse munt, dille en fijne schijfjes rode chili
Allergenen: Gluten, vis, lactose
Meer info over dit brood >