Recepten

Fluitje noot & rozijn op de BBQ met gouda & dadel

Een origineel BBQ idee. Dadels en spek zijn klassiekers, de perfecte combinatie met zoet, zout en kruidig.

Ingredienten

- Bio De Trog fluitje noot rozijn EP0348
- Gouda blok dik gesneden
- Vadouvan Verstegen poeder naar smaak
- Medjoul dadels
- 12-15 gerookte fijne spekreepjes
- Grof zout en peper

Bio-fluitje-droge-vruchten-BBQ-spek-kaas-brood05_LR_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg


1. Snij de gouda in lange repen van +-1 cm dikte.

2. Ontpit de medjoul dadels en snij in kleine lange reepjes.

3. Snij het broodje langs 1 zijde in 2 in de lengte, hou de andere zijde dicht. Opvullen met reepjes gouda en dadels naast elkaar. Afkruiden met peper, zout en de vadouvan kruiden (gerookte kerrie) naar eigen smaak.

4. Leg alle spekreepjes open naast elkaar op de breedte van het brood. Rol ze volledig rond het brood en leg dit zo op de BBQ.

5. Laat aan alle zijden bakken gedurende ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de hitte van de BBQ. Zorg dat de kaas mooi gesmolten is binnenin en het spek mooi krokant is aan de buitenkant.

6. Serveer in stukjes als sharing gerecht.


Meer info over dit brood >