Feestelijke amaretto & maple syrup pudding

De Trog Amaretto Maple Syrup Pudding

December zoetebek maand. Deze feestelijke pudding laat elke lekkerbek watertanden.

Brioche

Benodigdheden:
- Brioche Brood Pur Pain Rozijn: 1 st/pp - Kookroom: 50 gr/pp
- Melk vol: 50 gr/pp - Boter: 10 gr/pp
- Suiker of esdoornsiroop: 10 gr/pp
- Gepasteuriseerd ei tetra brik: 10 gr/pp
- Vanillearoma, extract of puntjes: 0,1 gr/pp
- Bruine Rum of Amaretto: 10 gr/pp

Garnering
- Mascarpone: 30 gr/pp
- Vanillesuiker of Maple spiced sirop Monin: 10 gr/pp
- Bloemsuiker om af te werken: 2 gr/pp
- Kerstgarnering

Te voorzien:
- houten ovenbakjes met voorgevormd bakpapier
- lepel om uit te scheppen

1. Smelt suiker en boter in een pan.
2. Blus met rum en laat kort de alcohol eruit koken.
3. Meng de melk, room, vanille en ei onder het mengsel.
4. Snij het brioche brood met rozijnen in middelgrote stukken en verdeel in de bakjes.
5. Overgiet met het mengsel tot dit 3/4 onderstaat.
6. Indien vooraf afbakken: 120-130°C gedurende +-25 min.
7. Indien ter plaatste afbakken +- 15 min op 180°C.
8. Meng Mascarpone met suiker of siroop.
9. Werk de vers gebakken broodpudding af met een kleine schep Mascarpone.

Meer info over het Bio Brioche rozijn broodje >