Recepten
Duo speltbroodje - vegetarische
Leuke variant op een klassieke steak tartare, gemaakt met de zongedroogde tomaatjes van Sud'n'Sol.
Ingredienten:
- Bio De trogDuo speltbroodje 45g EP0180
- 1 bol Mozzarella250g Tomaten sudn’sol
- 50g Cashewnoten geweekt
- 1 lepel tomatenpuree
- 50g tartaarkruiden ArdoOlijfolieMosterd
- Peper en zout
- Kleine kappertjes
- Rode ajuin blokjes fijn gesneden
- Augurk schijfjes Rascals
- Ei hard gekookt schijfjes
- Little gem salade
1. Bak de mini duo speltbroodjes af in een oven van 180°C gedurende 6 à 8min en laat afkoelen.
2. Laat cashewnoten ± 1 uur weken.
3. Bereid de “Steak tartare” cutter de zongedroogde tomaten met mozzarella, tomatenpuree, cashewnoten en tartaarkruiden tot een korrelige spread die eruit ziet als “steak tartare”, smaak af naar eigen keuze met mosterd, peper, zout en olijfolie.
4. Snijd de broodjes in 2 en beleg met blaadjes salade,daarop augurk en bestrijk royaal met de vegetarische “ steak tartare” mix.
5. Werk af met rode ajuin, hard gekookte ei schijfjes en kleine kappertjes.
Allergenen: Gluten, mosterd, lactose, noten