Duo Spelt

BIO duo speltbroodje

Ref nr:EP0180
Rechthoekig mini speltbroodje bestrooid met tarwevlokken. Bevat gekookte spelt.

Omschrijving

Dit klein speltbroodje met tarwevlokken heeft een rechthoekige vorm. De smaak is authentiek en vol door de granen. Het broodje bevat gekookt spelt. De korst is lichtbruin en licht gespikkeld (zemelen) en is afgewerkt met tarwevlokken. 

Wist je dat? 

Spelt (triticum spelta) is geen tarwe (triticum sativa) en het is één van de originele, natuurlijke granen gekend door de mens. Recente opzoekingen in Europa hebben nog onlangs bewezen dat Spelt hier reeds groeide meer dan 9000 jaar geleden. Spelt is een ideaal graan voor biologische teelt daar het weinig bemesting nodig heeft en goed resistent is tegen ziektes. Spelt bevat op natuurlijke wijze magnesium en ijzer. Daarnaast bevat dit oergraan meer essentiële vetzuren en ruwe vezels dan gewone tarwe.

Het wordt ook algemeen aanvaard voor wie  overgevoelig is aan tarwe-gluten, zij meestal wel producten met spelt beter verteren en daar geen ongemakken van hebben.

Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met uitsluitend biologische ingrediënten.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
apéro, rechthoekig, authentieke smaak van granen,
Graansoort
spelt-tarwe
Korst
lichtbruin, licht gespikkeld (zemelen, gekookte spelt)
Topping
tarwevlokken
Gewicht
45g
Afmetingen (HxLxB, mm)
62,5x75x45
Verpakking
IQF
Rijsagent
gist
Aantal stuks
100
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.