Recepten

Baguette rozijn & noten, vijgen en balsamico met Flandrien Grand Cru

Een winters grand cru recept: du vin, du Pur Pain et du Flandrien

Ingrediënten 3-4 pers:

- 1 Fluitje noot & rozijnen EP0348
- 4 vijgen
- 2el gehakte pistache noten
- 100g melkerijboter
- 100g Flandrien Grand Cru

Grand cru kaascrème:
- 200g Flandrien Grand Cru
- 150g Slagroom
- 100ml koolzaadolie
- 50ml walnootolie
- Balsamico crème ingekookt
- Gerookt zeezout
- 2el Fruitige olijfolie
- Enkele Blaadjes Citroenverbena
- Wilde verbena bloem paars (Kruiderie)

Pur-pain-Noot-rozijn-met-kaascreme-sfeer_5_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

1. Snij de baguette in 4 gelijke stukken, smelt een grote klont boter en bak de stukken op een zacht vuur krokant en tot binnenin gaar gebakken. Regelmatig eens omdraaien en rustig krokant laten bakken.

2. De kaascrème: Rasp de Flandrien grand cru fijn, breng de room aan de kook en voeg de kaas toe. Glad blenden in een thermoblender en monteer op met beide olie’s. Houd warm voor het serveren.

3. Snijd de vijgen in 4 stukken en marineer voorzichtig met gerookt zout, olijfolie en een beetje balsamico crème.

4. Dresseer in een streep de lauwe kaascrème, daarnaast een stukje gebakken rozijnenbrood, Rijkelijk bestrooien met fijn geraspte Flandrien Grand cru.

5. Afwerken met de gemarineerde vijgen, balsamico crème, gehakte pistachenoten en enkele blaadjes ijzerkruid en een topje saliebloem.

6. Rozijnenbrood met kaas op een andere manier, smakelijk.

Allergenen: Gluten, Lactose, Noten

 

Meer info over het product >

Verkooppunten >