Recepten
3 x bio bagnat broodjes met Flandrien Jong, Oud & Gerijpt
Leuke verrassende lunchbroodjes door de bijzondere combinaties met 3 soorten sneetjes Flandrien kaas.
Ingrediënten 3-4 Broodjes per soort:
Broodje 1:
- 4 halve plakjes Flandrien Jong
- 100g Aardbeiconfituur rozenblad Callas
- 4 aardbeien
- 2el blauwe bessen
- Salie bloem hotlips
- Geplukte citroenthijm
Broodje 2:
- 400g Ajuin schijfjes
- 250 ml St Bernardus Bruin 12°C
- 100ml Esdoornsiroop
- 50ml sojasaus
- 1 stukje steranijs
- 40g Rucola of microleafs
- 100g Artisjoktapenade SNS
- Kaapse lookbloemetjes
- 4 halve plakjes Flandrien oud
Broodje 3:
- 4 halve plakjes Flandrien gerijpt
- 120g gegrilde paprika SNS
- Radicchio gesneden
- Ananaskonfijt cardamom “Didden”
- Komkommerkruid bloemetjes
- 12-16 witte lunchbroodjes EP0667
Bereiding:
1. Bak de lunchbroodjes af gedurende 5-6 min op 180°C en laat afkoelen.
2. Snij allen doormidden en beleg.
3. Ajuinconfijt: Ajuinschijven opkoken met bier, esdoornsiroop, sojasaus en een stukje steranijs. Laat inkoken tot alle vocht is verdwenen en laat afkoelen.
4. Broodje 1: Flandrien Jong / Confituur / Aardbei / Bessen / thijm / Saliebloesems.
5. Broodje 2: Artisjok tapenade / Flandrien oud / Rucola / geconfijte ajuin / Kaapse look bloemetjes.
6. Broodje 3: Flandrien gerijpt / Radicchio / Ananasconfijt / Gegrilde paprika / Komkommerkruid bloemetjes.
Allergenen: Gluten, Lactose, Vis