Uit de blog

Halloween Pompoenpitbrood

13/10

Uit de blog

Heerlijk biologisch pompoenpitbrood ter ere van Halloween!



De tijd rond Halloween doet steeds denken aan pompoenen. ’s Ochtends kan de akelig koude dauw al eens spookachtig boven de velden hangen. We beginnen de kachel op te zoeken en een passend broodje hoort daar zeker bij. Dit voor elk moment van de dag met een kop dampende soep en heerlijk ruikende koffie

 Ons pompoenpitbroodje is een volkoren vormbrood waar we pompoenpitten ondermengen in het deeg. Bij de afwerking worden nog eens rijkelijk pompoenpitten over het brood gestrooid. Pumpkin all the way!

Daarnaast bevat het broodje ook nog vooraf geweekte tarwevlokken, wat het broodje tot een bron van vezels maakt. Door het sojameel in de receptuur biedt ons “pompoentje” ook eiwitten aan, die belangrijk zijn voor uw celopbouw.

Screen-Shot-2017-10-13-at-14.01.33_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg



Wist je datje:

Pompoenen:

  • Veel antioxidanten bevatten zoals o.a. vitmaine E
  • Een bron zijn van vitamine K. Vitamine K is essentieel in de regulatie van de bloedstolling, botstofwisseling, opbouw vaatwanden, … Veel mensen kampen trouwens met een tekort aan vitamine K
  • Ook magnesium bevatten dat essentieel is voor uw zenuwstelsel
  • En bovenal heel lekker zijn!

Meer info over dit brood vind je hier!

Screen-Shot-2017-10-13-at-14.01.56_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

Recept idee!

Pompoensoep met gebakken paddenstoelen en Bio Pompoenpitbrood

Snijd een pompoen in partjes en verwijder de pitten. Hak de parten in kleine stukken. Pel en versnipper een ajuin en snij een tweede ajuin in dunne plakjes (om te bakken). Hak een partje knoflook fijn.

Verwarm olijfolie in een ketel en fruit de gesnipperde ajuin met de knoflook zachtjes glazig. Bak de stukjes pompoen enkele minuten mee. Schep vervolgens wat paprikapoeder, komijn en kaneel erdoor, bak verder en schenk er 1,5 liter paddenstoelen bouillon over. Kook de pompoen in een klein kwartier gaar, roer regelmatig.

Screen-Shot-2017-10-13-at-13.42.07_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

Pureer dit alles tot een mooie gladde gebonden soep.

Snij paddenstoelen in partjes, bak af met de plakjes ui en wat restjes knoflook, voeg peper en zout toe naar smaak.

Voeg de paddestoelen toe in een uitgeschepte kom soep net voor het serveren.

Serveer met enkele dikke sneden Bio De Trog pompoenpitbrood.

Smakelijk!

(foto credit: Deka)