Blog

Raclette bread met spek & ajuin

09/02

Blog

Wat is er gezelliger dan op een winterse avond samen heerlijke raclette broodjes te bereiden en dan dicht bij het haardvuur te genieten van die hartverwarmende ciabattini met spek en reblochonkaas.

Benodigdheden:

- Reblochonkaas of gesneden raclette: 50 gr/pp
- Gerookte spekblokjes: 25 gr/pp
- Diepvries sjalot: 25 gr/pp
- Witte wijn azijn: 2 cl/pp
- Witte wijn: 5 cl/pp
- Bio Traditional Wit broodje De Trog - Ciabattina (EP0067): 1 st/pp
- Boter: 5 gr/pp
- Gemalen peper: 0,1 gr/pp

Garnering
- Gepekelde rode ajuin: 10 gr/pp
- Gesneden bieslook: 2 gr/pp
- Radijzen: 20 gr/pp

EP0067-sfeerfoto-lores-01_0914ee0ea5b9d5f665f6cc4d958aee4c.jpg

1. Stoof de diepvries sjalot en look aan in boter tot zacht wordt.
2. Voeg witte wijnazijn en witte wijn toe, laat inkoken tot de helft.
3. Bak het spek kort aan om even te garen en laat afkoelen op keukenpapier.
4. Snij de de Ciabattina in 2 en snij er een kort stuk af onderaan om het recht te zetten.
5. Beleg het broodje eerst met een fijn laagje gestoofde sjalot in witte wijn.
6. Beleg met plakjes Reblochon kaas met korst, over het gehele oppervlak.
7. Bestrooi rijkelijk met de licht voorgebakken gerookte spekreepjes.
8. Afbakken gedurende ± 6-8 min. op 200°C.
9. Nadien afwerken met een gepekelde rode ajuinschijf en bieslook.
10. Optioneel te serveren met radijzen ernaast.

Meer info over de Bio Ciabattina >