Recepten
Whiskey Smoked wortel bagel, Nordic pepper tapenade & Vegan cream cheese
Zoals gerookte zalm, even lekker, maar vegan
Ingrediënten 3-4 pers:
- 4x Vegan bagel nigella EP0455
- 150g Paprika tapenade 30g Honing 30g Graanmosterd de meaux
Gerookte wortel
- 4 Wortels
- Whiskey rookmot
- 1kg grof zeezout
- Koud rooktoestel
- 1 bos Waterkers
- 3 el Kappertjes op azijn
- Dille takjes
- Rode ajuin schijfjes
- 125g Pa’lais Spread Bieslook komkommer Peper en zout
Bereiding
1.De bagels afbakken gedurende 5-6min op 180°C.
2. Gerookte wortels: de wortels spoelen en garen gedurende 60-80 min op 175°C in een zoutkorst, eerst zout op de bodem van een bakvorm doen, daarop de gespoelde wortelen leggen en volledig bedekken met grof zout. Nadien koud roken gedurende 10-12 uren met Whiskey rookmot in een koude rookoven. Laat gedurende 2 dagen bekomen zodat de rooksmaak zich goed kan verdelen in de wortelen. Snijd in fijne plakjes zoals zalm.
3. Saus: meng de paprika tapenade met de honing en graanmosterd.
4. Snijd de bagel in 2, beleg onderaan met de vegan spread Pa’lais., schik daarop de waterkers, gerookte wortel en werk rijkelijk af met de honing mosterd tapenade, dille-takjes, fijn gesneden rode ajuin plakjes en kappertjes.
Allergenen: Gluten, noten, mosterd