Recepten

Vitali toast Champignon, skyr witte wijn saus, pastinaak, gegrilde wortel en dille

Een heerlijk fijn vegan gerechtje, eens iets anders dan de traditionele toast champignon.

Ingrediënten 3-4 pers

- 4x Mini Vitali vegan EP0621
- 200g Gondino Chickpea cheese aged
- Gegrilde Wortelsliertjes Sud’n’Sol

Vegan witte wijnsaus:
- 50g Sjalot
- 100ml witte wijn
- 200ml
kookroom “Cuisine”
- 100g Arla “
Skyr” Naturel
- 25ml witte wijn azijn
- Zwarte peper en zout
- 50g Dille
- 10g Look
- 100ml Walnootolie
- 400g Pastinaakblokjes
- Vadouvan peper en zout
- Enoki stockzwam
- Stropaddestoel
- Cantharel paddestoel
- 100g mosterzaad
- 5g
zout
- 100ml
witte wijn azijn
- 100ml water
- 10g rietsuiker
- Kaapse lookbloemetjes

De-Trog-paddestoelen-pave-bavo_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

1. De mini vitali broodjes in de lengte in 3 stukjes snijden, en opvullen met een sneetje Gondino kaas en gegrilde wortelsliertjes van SNS. Plat afbakken gedurende 6-8 min op 170°C in een voorverwarmde oven.

2. Vegan witte wijn saus: sjalot opkoken met de witte wijn, azijn en zwarte peper, laten inkoken tot de helft. Bevochtigen met Alpro room en opnieuw even laten inkoken tot sausdikte, de skyr onderroeren en afsmaken met zout.

3. De walnootolie opmixen met de dille en look tot een pesto achtige textuur. Afsmaken met zout.

4. Mosterzaad op een zacht vuur koken gedurende 40-45min met het zout, azijn, water en rietsuiker. Laten afkoelen.

5. Pastinaakblokjes gaar koken in gezouten water, pureren en afsmaken met peper, zout en vadouvan spices naar smaak. Doe in een hittebestendige spuitzak. Houd warm.

6. De champignons opkuisen en de stropaddestoel in lange plakjes snijden. Alles champignons afbakken in plantaardige olie, kruid af met peper en zout.

7. Dresseren zoals op de foto.