Recepten

Tritordeum rustiek broodje gevuld met chili con carne

De pittige


Ingredienten:

 

- 4 broodjes Tridordeum rustiek

- 1 blik tomatenblokjes met chili

- 200g Geroosterde maismix Ardo

- 400g Rundsgehakt

- Guadalajara spices Verstegen

- 1 à 2 el rundsbouillon geconcentreerd

- 100g ajuinblokjes Ardo

- 100 ml water

- Topping

- Cheddar kaas geraspt

- Zure room

- Lenteajuin

- Groene Jalapeno schijfjes gepekeld

- Platte peterselie

- Olijfolie

- Peper en zout


1. Brood afbakken gedurende 5 min op 180°C (helft voorgebakken).

2. Deksel van het brood snijden en uithollen.

3. Tomatensaus: ajuin aanstoven in olijfolie Guadalajara kruiden naar smaak. Blussen met water en tomatenblokjes met chili.

4. Gehakt aanbakken en de geroosterde maismixtoevoegen, voeg dit mengsel bij de basissaus en voeg geconcentreerde rundsbouillon toe naar smaak.

5. Laat de chili sudderen op een heel zacht vuur gedurende ± 20 à 30 min.

6. Vul het broodje met de warme chili con carne en doe op de randen wat cheddar kaas, bak af in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 8 à 10 min.

7. Serveer met een potje zure room, werk af met peterselie, groene gepekelde jalapeno& Lenteajuin.

 

Allergenen: Gluten, Selder (bouillon), lactose