Recepten
Triple Festive Tartare Stars
Kerststerren met tartaar 'De drie wijzen': een heerlijk apero recept voor de eindejaarsfeesten!
Ingrediënten
Kerstster 1 Balthasar
200-300g gemalen rundstartaar
2el Tomatentartaar SNS
4-6 tl Arënhka gerookte haring kaviaar
Augurk, kappers, peterselie, gehakt
Worchestershire-sauce
1 El mayonaise
1tl mosterd
Peper en zout
Adji cress (zwarte peper)
Kerstster 2 Melchior
200-300g zalmfilet in tartaar
2el Wortel karwijspread SNS
4-6 tl Wasabi Kaviaar (speciaalzaak)
1tl Sesamzaad geroosterd
Citroensap
Peper & zout
Lenteajuin krullen (garnituur)
Kerstster 3 Kaspar
200-300g tartaar van verse coquilles
2el tapenade edamame & munt SNS
4-6 tl Yuzu kaviaar (speciaalzaak)
Olijfolie
Peper, zout
Fijngesneden bieslook
Zeste van limoen naar smaak
Saladehart van krulandijvie (garnituur)
Bereidingswijze
1. Afbakken kerststerren: met ronde ring, diam 4cm het
middenste van de kerststerren uithollen en het deksel er terug
opleggen. Nadien afbakken met het dekseltje erop gedurende
5-6 min op 180°C. Laat afkoelen.
2. Rundstartaar: Balthasar
Meng de vers fijn gesneden rundstartaar met de Sud&Sol tomatentartaar, gehakte augurk, kappers en peterselie. Opmengen met mayonaise en extra mosterd. Afmaken met peper, zout en worchestershire. Dresseert de tartaar in het midden en werk af met adji-cress en gero Arënkha kaviaar.
3. Zalmtartaar: Melchior
Meng de handgsneden zalmtartaar met olijfolie, citroensap, sesamzaad en dde wortel-karwijspread, peper en zout. Lenteajuin krullen: snij het groen in heel fijne julienne en zet op ijswater tot gekruld. Dresseert de tartaar in het midden, werk af met wasabi kaviaar en lenteajuin krullen.
4. Tartaar van coquilles: Kaspar
Meng de handgesneden tartaar van coquilles met de tapenade van edamame en munt, afkruiden met peper, zout, bieslook, olijfolie en zeste van limoen. Dresseer de tartaar in het midden en werk af met krokante krulandijvie en Yuzu kaviaar.
Note: zorg voor zeer verse ingrediPenten voor de tartaarbereidingen.