Recepten

Tridordeum dips met, Flandrien kaasblokjes, Sint Bernardus Bierwash en Sud'n'SOL tomaatjes

Zet je bij aan de scharing tafel onder het thema: du vin, du Pur Pain en du Flandrien

Ingrediënten 3-4 pers:

- 2x Tridordeum bol EP0623
- 1 bakje Flandrien Kaasbolletjes

Beer washing:
- 150ml Sint Bernardus Bruin 12°C
- 1 ei
- 150g geklaarde gesmolten boter
- 50g Persillade Ardo (Look-Peterselie)
- 2 El honing

St Bernardus Siroop:
- 1 fles St-Bernardus Bruin 12°C
- 150ml suiker
- 100g gekonfijte tomaatjes SNS
- Fleur de sel
- Olijfolie

Pur-PAin-tritordeum-dips-Flandrien_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

1. Snij van de tridordeumbol een groot stuk deksel af en snij in 3 à 4 stukken, besprenkel met olijfolie.

2. Hol de het overtollige broodkruim uit de tridordeumbol en vul op met kaas blokjes.

3. Beer wash: meng het bier met de gesmolten geklaarde boter en de persillade, afkruiden met honing en wat zout. Roer op het einde 1 ei eronder. Schep enkele lepels van het mengsel bij de kaasblokjes.

4. Biersiroop: breng 1 flesje van het bier aan de kook met 150g suiker, laat inkoken tot siroopdikte en laat afkoelen.

5. Bak de gevulde tridordeumbol af gedurende 8-12 min op 170°C tot de kaasblokjes gesmolten zijn, de korst krokant is en alles warm is vanbinnen. Bak op het einde de stukken deksel mee voor 4-5min.

6. Serveer warm en werk rijkelijk af met biersiroop en gekonfijte tomaatjes, besprenkel met gerookt zeezout.

 

Verkooppunten >