Recepten

Stuffed smokey baguette

Zin in een lunch met een internationaal tintje? De authentieke Franse bio baguette met Belgische Breydelham en Engelse cheddar krijgt een zuiderse toets met de tomatentartaar en de paprika tapenade van Sud'n'Sol. Smullen maar!

Benodigdheden:

- Bio tapasbaguette getoaste granen EP0449: 1 st/pp
- Creamy tapenade paprika Sud'n'Sol: 25 gr/pp
- Smokey BBQ herbs Ardo: 7 gr/pp
- Zure room: 10 gr/pp
- Breydelspek reepjes: 40 gr/pp
- Geraspte cheddarkaas: 30 gr/pp
- Basilicum cress: 2 gr/pp
- Tomatentartaar Sud'n'Sol: 30 gr/pp

EP0449-sfeerfoto-lores-01_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

1. Snij een middenstuk uit de baguette om een bootje te vormen.
2. Meng de tapenade met zure room en smokey BBQ kruiden.
3. Snij het breydelspek in reepjes.
4. Vul het "bootje" met het tapenade mengsel.
5. Bestrooi eerst met breydelspek, dan met cheddar.
6. Afbakken op 180-200°C gedurende 5-8 min.
7. Serveren met toefje tomatentartaar en basilicum cress.

Het broodje kan in 2 gesneden worden per als het te groot is, handig als streetfood.

Meer info over de Bio tapasbaguette getoaste granen >