Recepten
Pulled oesterzwam BBQ burger, Onion Rings, BBQ Tomatade en Cresson
Plant based BBQ smaak bom!
Ingrediënten 3-4 pers:
- 4x vegan burger Sesam Nigelle EP0454
- 250g Tomatade SNS
- 125ml “Stokes” BBQ sauce
- 500g Oesterzwammen
- 100ml “Stokes” BBQ sauce
- Plantaardige bakboter
- 1 Ajuin in ringen
- 100g gekruide tempuramix
- 150ml bier
- 50g Bloem
Garnituren:
- Gegrilde paprika’s SNS
- Cresson of microleafs
- Lenteajuin gesneden
- Peper en zout
Bereiding:
1. Tempura Ajuin ringen: in fijne ringen snijden, de tempuramix mengen met 150ml bier tot een gladde massa. De ajuinringen kort in bloem wentelen en dan in de tempuradeeg. Frituren tot goudbruin op 175°C.
2. Pulled oesterzwammen: de oesterzwammen in fijne reepjes snijden en kort aanbakken in plantaardige boter, afkruiden met peper en zout, doe de BBQ sauce op de gebakken champignons en bak kort verder tot ze gaar zijn. Houd warm.
3. De vegan burger buns afbakken in een voorverwarmde oven gedurende 4-6 minuten. Snij in 2.
4. Tomatade BBQ: Meng de tomatade SNS met de BBQ sauce en meng goed. Zorg voor een balans tussen zoet van de saus en zuur van de tomatade.
5.Dresseren: Onderaan het broodje besmeren met de BBQ tomatade, schik daarop wat microleafs, de pulled BBQ oesterzwammen en fijngesneden lenteajuin.
Afwerken met gegrilde paprika’s, extra BBQ tomatade en de krokante ajuinringen.
Allergenen: Gluten, vis, soja, sesam.
Meer info over dit broodje >