Recepten
Plantastic Burger / Sweet potato fries / Corn Cobs
De ultieme vegan cheese burger met chimichurri op basis van tomatade: een plant-based smaakbom!
Ingrediënten 3-4 pers
- 4x burger buns Crispy Mais
- 4 Crispy Beetroot burgers
- 8 Quarter Maiskolven
- 1kg Zoete aardappelfrietjes
- 4-8 Vegan Cheese slices Violife
- 200g fijn gesneden rode kool
- 100g Krulandijvie (enkel geel)
Olijfolie
Vloeibare plantaardige boter
Chimichurri met Tomatade:
- 200g Tomatade SNS
- 75g Rode ajuin fijne blokjes
- 50g fijn gesneden platte peterselie
- 10g gehakte look
- 20g gehakte rode chili
- 2el fijn gehakte oregano
- Zeste & sap van 1 limoen
- 20ml Rode wijn azijn
- 1tl komijnpoeder
- Zout
1. De burger broodjes afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 5-6 min, afkoelen en horizontaal opensnijden. Binnenste inwrijven met olijfolie.
2. De maiskolven ontdooien en inwrijven met vloeibare boter en snuifje zout, afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C voor 8-10 min.
3. Rode kool heel fijn snijden en aanmaken met zout, rode wijn azijn en olijfolie.
4. Krulandijvie opkuisen, enkel het gele binnenste spoelen en drogen als salade.
5. De crispy biet burgers frituren gedurende 3-4 op 180°C (Oven +-20min op 180°C) en de warme burgers beleggen met een plakje vegan cheese, houd warm.
6. De zoete aardappelfrietjes frituren +-3min op 180°C tot krokant. Afkruiden met zout en direct serveren.
7. Burger, onderaan 1el Chimichurri, daarop rode kool salade & krulandijvie. Leg daarop de bietburger met kaas en werk rijkelijk af met de resterende chimichurri.
8. Serveer warm met de frietjes en de gebakken maiskolven op een stokje.