Plantastic Burger / Sweet potato fries / Corn Cobs

Burgers Recept Hires 3

Ultieme vegan cheese burger met chimichurri op basis van tomatade, een plant-based smaakbom

Burgers Recept Hires 5

Ingrediënten 3-4 pers

4x burger buns Crispy Mais

4 Crispy Beetroot burgers Ardo

8 Quarter Maiskolven Ardo

1kg Zoete aardappelfrietjes Ardo

4-8 Vegan Cheese slices Violife

200g fijn gesneden rode kool

100g Krulandijvie (enkel geel)

Olijfolie

Vloeibare plantaardige boter

Chimichurri met Tomatade:

200g Tomatade SNS

75g Rode ajuin fijne blokjes

50g fijn gesneden platte peterselie

10g gehakte look

20g gehakte rode chili

2el fijn gehakte oregano

Zeste & sap van 1 limoen

20ml Rode wijn azijn

1tl komijnpoeder Zout

1.De burger broodjes afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 5-6 min, afkoelen en horizontaal opensnijden. Binnenste inwrijven met olijfolie.

2.De maiskolven ontdooien, en inwrijven met vloeibare boter en snuifje zout, afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C voor 8-10 min.

3.Rode kool heel fijn snijden en aanmaken met zout, rode wijn azijn en olijfolie.

4.Krulandijvie opkuisen, enkel het gele binnenste spoelen en drogen als salade.

5.De crispy biet burgers frituren gedurende 3-4 op 180°C (Oven +-20min op 180°C) en de warme burgers beleggen met een plakje vegan cheese, houd warm.

6.De zoete aardappelfrietjes frituren +-3min op 180°C tot krokant. Afkruiden met zout en direct serveren.

7.Burger, onderaan 1el Chimichurri, daarop rode kool salade & krulandijvie. Leg daarop de bietburger met kaas en werk rijkelijk af met de resterende chimichurri.

8.Serveer warm met de frietjes en de gebakken maiskolven op een stokje.

Allergenen: Gluten, sesam

Meer info over dit brood >