Recepten

Pistolet volkoren met gerookte eend, mandarijn, venkel en sesam

Een verfijnd volkoren broodje geïnspireerd op de klassieke bereiding “Canard à l’orange


Ingredienten:

- Pistolet volkoren EP0439

- 4 el mandarijnmarmelade met kurkuma

- 1 venkel

- Gerookte eendeborstplakjes

- Gegrilde paprika’s Sud'n'Sol

- Grof zout

- Zwarte sesamzaadjes

- 1 sinaasappel

- 2el Mirin (japanse rijstwijn)

- 1 el gebrande sesamolie

 

1. Bak de volkorenpistolet af gedurende 6 à 8 min op 180°C en laat afkoelen.

2. Voor deze bereiding is een kant en klare mandarijn–kurkuma confituur gebruikt maar alle marmelades op basis van citrus passen hier perfect bij.

3. Snij de venkel in grote stukken en laat marineren in het sap van 1 sinaasappel, zout, 2 el mirin en 1 el gebrande sesamolie gedurende minimum 1 uur.

4. Grill de gemarineerde stukken venkel in een gloeiende grillpan, en snij nadien in fijne reepjes.

5. Broodje in 2 snijden en beleggen met venkel, gegrilde paprikareepjes van Sud'n'Sol, reepjes gerookte eendeborst, en mandarijnconfituur. Werk af met kort geroosterde zwarte sesamzaadjes.

 

Allergenen: Gluten, sesam

 

Meer info omtrent dit brood >