Recepten
Pavé spelt met zalm, béarnaise, spinazie en tomatenpesto
Een oer klassiek Frans recept met een twist.
Ingredienten 4 pers.:
- 4x Bio pavé spelt/pompoen 80g De Trog
- 4x stukje zalmfilet 150g / PP
- 100g tomatenpesto Delisol
- 4x60g porties foglia spinazie Ardo
Garnituur:
- Rock chives / citrusafrikaantjes
- Afilla cress
- Gepekelde mosterdzaadjes
Bearnaise:
- 4 eidooiers
- 4 el gastrique
- 150g klontjes koude boter 25g dragon Ardo
- Peper en zout
- Paar druppels citroensap
Bereiding:
1. Snij de pavébroodjes in dikke frietjes ‘pont neuf’. Besprenkelen met olie en snuifje zout, afbakken op 180°C - 5min
2. Bearnaise: eierdooiers opkloppen met gastrique en 2el water op een middelmatig vuur. Opwerken met koude klontjes boter of geklaarde boter. Afkruiden met dragon, citroensap, peper en zout.
3. De spinazieporties half laten ontdooien en in 2 rechthoekige porties snijden. Afbakken in een oven op 180°C met een snuifje zout.
4. Serveer de zalm op de spinazie, bearnaise en Sud'n'Sol tomatenpesto door elkaar. Werk af met rock chives, afilla cress en gepekelde mosterdzaadjes.
Allergenen: Gluten, vis