Recepten

Oriental Breakfast toast

Gegrilde khorasan breakfast toast met biet, whipped feta, framboos en pistache

 

 

 

Ingrediënten

 

4x Toast

Bio Khorasan Spelt brood, 4 rechte snedes 1,5cm dikte

Olijfolie

“Verstegen” Baharat kruiden

Whipped Feta

1 blok bio feta

1 potje bio geitenyoghurt

Zeste van ó citroen

Olijfolie

Garnituur

SNS bietentapenade met framboos

Frambozen

Munt

Gehakte pistachenoten (crumble)

Gerookt Maldonzout

(optioneel Honing)

Geconfijte geroosterde look

1 dag op voorhand

Lookteentjes

Olijfolie

Schil van citroen

Oven gegaarde rode biet

1 dag op voorhand

1 rode biet

 

Bereidingswijze

 

1. Toast: snij het Khorasan speltbrood in rechte toasts van +- 2 cm dikte. Meng olijfolie met Baharat kruiden. Bak de toast aan beide kanten op een hete grill en besprenkel met het oliemengsel. Afkruiden met zout.

2. Whipped feta: 1 blok feta brokkelen en mengen met 100g bio geitenyoghurt, 1 el olijfolie en zeste van een halve citroen. Goed luchtig kloppen met een klopper tot de feta is opgelost.

3. Geconfijte look uit de oven: pel 2 bollen look en hou de teentjes heel, zet onder in olijfolie en voeg 1-2 schillen van citroen toe in een vuurvaste schaal en gaar gedurende 1 à 1u30 op 150°C tot goudbruin. Laat afkoelen.

4. Oven gegaarde rode biet: de biet spoelen en inprikken met een vork, inrollen in aluminiumfolie en garen in een oven van 180°C gedurende +- 1u30 (kleine) en +-2u voor (grote) bieten. Afkoelen in de folie, pellen en in blokjes snijden.

5. Afwerking: besmeer 1 teentje geconfijte look per toast, rijkelijk besmeren met whipped feta en sud&sol rode biet met frambozen.

6. Werk verder af met frambozen, gesneden munt, gehakte pistachenoten en gerookt Maldonzout. Werk optioneel af met extra honing en extra zeste van citroen.

Oriental Breakfast toast