Recepten
Oriental Breakfast toast
Gegrilde khorasan breakfast toast met biet, whipped feta, framboos en pistache
Ingrediënten
4x Toast
Bio Khorasan Spelt brood, 4 rechte snedes 1,5cm dikte
Olijfolie
“Verstegen” Baharat kruiden
Whipped Feta
1 blok bio feta
1 potje bio geitenyoghurt
Zeste van ó citroen
Olijfolie
Garnituur
SNS bietentapenade met framboos
Frambozen
Munt
Gehakte pistachenoten (crumble)
Gerookt Maldonzout
(optioneel Honing)
Geconfijte geroosterde look
1 dag op voorhand
Lookteentjes
Olijfolie
Schil van citroen
Oven gegaarde rode biet
1 dag op voorhand
1 rode biet
Bereidingswijze
1. Toast: snij het Khorasan speltbrood in rechte toasts van +- 2 cm dikte. Meng olijfolie met Baharat kruiden. Bak de toast aan beide kanten op een hete grill en besprenkel met het oliemengsel. Afkruiden met zout.
2. Whipped feta: 1 blok feta brokkelen en mengen met 100g bio geitenyoghurt, 1 el olijfolie en zeste van een halve citroen. Goed luchtig kloppen met een klopper tot de feta is opgelost.
3. Geconfijte look uit de oven: pel 2 bollen look en hou de teentjes heel, zet onder in olijfolie en voeg 1-2 schillen van citroen toe in een vuurvaste schaal en gaar gedurende 1 à 1u30 op 150°C tot goudbruin. Laat afkoelen.
4. Oven gegaarde rode biet: de biet spoelen en inprikken met een vork, inrollen in aluminiumfolie en garen in een oven van 180°C gedurende +- 1u30 (kleine) en +-2u voor (grote) bieten. Afkoelen in de folie, pellen en in blokjes snijden.
5. Afwerking: besmeer 1 teentje geconfijte look per toast, rijkelijk besmeren met whipped feta en sud&sol rode biet met frambozen.
6. Werk verder af met frambozen, gesneden munt, gehakte pistachenoten en gerookt Maldonzout. Werk optioneel af met extra honing en extra zeste van citroen.