Recepten

Open Croque gerookt in Cognac hout, Breydelham, Witloof & Peer

Een bourgondische croque op zijn Vlaams, met witloof, Breydelham en Flandrien kaas

Ingrediënten 3-4 pers:

- 1 oud Frans Boerke EP 0025
- 4 plakjes Breydelham
- 8 plakjes Flandrien gerijpt
- 2 Doyenne peren
- 12 stronkjes mini grondwitloof
- 2el honing
- 80ml Vloeibare boter
- Peper en zout
- Gehakte peterselie

Om te roken:
- Barbecook Otto Smoker
- Cognac Houtschilfers

croque-peer-en-witloof_1_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

Bereiding

1. Snij van het brood 8 sneden om croque’s te maken.

2. Witloof karamelliseren: bak de rauwe witloof stronkjes aan in boter en laat kleuren op een zacht vuurtje, draai regelmatig om en bedruppel met honing en kruid af met peter en zout. Laat ¾ gaar stoven onder gesloten deksel op een zacht vuur gedurende +-8-10 min.

3. De peren wassen en niet schillen, enkel klokhuis uithalen, snij de peren in fijne plakjes.

4. Croque: Beleg onderaan met een plakje flandrien gerijpt, daarop een schijfje Breydelham, daarop schijfjes peer en nog eens in de helft gesneden witloofstronkjes. Bedek af met een extra plakje Flandrien kaas. Het brood aan beide kanten licht invetten.

5. Roken: de cognacschilfers weken in een kleine hoeveelheid water gedurende 10-15min terwijl de rookmachine aan het opwarmen is, plaats de schilfers in het toestel en rook de Croque in de rookmachine gedurende 12-15 min op het bijhorende rooster.

6. Tip: voor een extra krokant korstje plaats de gerookte croque nog 1-2 min in een warme panini grill machine of croque monsieur toaster.

7. Serveer warm en bestrooi met vers gehakte peterselie.


Allergenen: Gluten, Lactose

Meer info over dit brood >

Verkooppunten >