Recepten
Old style desem soup lunch
Minestrone met gegrilde proscuitto-breadsticks en groene pesto
Ingrediënten
1 Rustiek brood “ De Trog”
Olijfolie
Zout
Minestrone soep
Groentemix voor Minestrone in blokjes
gesneden (wortel, aardappel, erwtjes,
courgette, ui, savooikool, prei,
knolselder, groene selder, tomaten)
100g voorgekookte borlotti bonen
0,75 l Groentebouillon
250ml tomatenpassata
2el tomatenpuree
2 el gehakte look
1 tl gehakte droge Italiaanse kruiden
Basilicum cress ter garnering
Olijfolie
Garnituur
200g Groene pesto S&S
12 plakjes Italiaanse ham
Bereidingswijze
1. Minestrone soep: Ter voorbereiding alle groenten in blokjes
van +-1cm snijden behalve de erwten. Stoof in olijfolie de look
aan, doe hierbij de groentemix en laat stoven voor +-5 min.
Doe hierbij de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden en laat
even kort meestoven. Bevochtigen met de groentebouillon,
tomatenpassata, voeg de borlotti bonen toe en laat sudderen
tot de groenten “Al Dente” zijn gaargekookt. Werk af met
peper, zout en basilicum cress bij het serveren.
2. Broodsticks: Verwarm de grill pan tot zeer heet en dampend.
Snij het brood in lange rustieke stengels en besprenkel voor
het grillen rijkelijk met olijfolie. De dikke broodstengels aan vier
kanten grillen en regelmatig draaien tot ze krokant zijn
gebakken, na het grillen pas afkruiden met zout.
Hou het brood lauw na het grillen en rol de sticks in aan de
bovenkant met gedroogde Italiaanse ham.
3. Afwerking: Serveer de soep heet, werk af met basilicum.
Dresseer daarnaast de ingerolde soepstengels en werk deze
rijkelijk af met groene pesto naar smaak. Dippen maar!
Deze Minestrone is een voedzame en kleurrijke maaltijd vol
met vitaminen, vezels en eiwitten uit de bonen.
Een perfecte match met het gegrilde rustieke brood.