Recepten

Old style desem soup lunch

Minestrone met gegrilde proscuitto-breadsticks en groene pesto

 

 

 

 

Ingrediënten

 

1 Rustiek brood “ De Trog”

Olijfolie

Zout

Minestrone soep

Groentemix voor Minestrone in blokjes

gesneden (wortel, aardappel, erwtjes,

courgette, ui, savooikool, prei,

knolselder, groene selder, tomaten)

100g voorgekookte borlotti bonen

0,75 l Groentebouillon

250ml tomatenpassata

2el tomatenpuree

2 el gehakte look

1 tl gehakte droge Italiaanse kruiden

Basilicum cress ter garnering

Olijfolie

Garnituur

200g Groene pesto S&S

12 plakjes Italiaanse ham

 

Bereidingswijze

 

1. Minestrone soep: Ter voorbereiding alle groenten in blokjes

van +-1cm snijden behalve de erwten. Stoof in olijfolie de look

aan, doe hierbij de groentemix en laat stoven voor +-5 min.

Doe hierbij de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden en laat

even kort meestoven. Bevochtigen met de groentebouillon,

tomatenpassata, voeg de borlotti bonen toe en laat sudderen

tot de groenten “Al Dente” zijn gaargekookt. Werk af met

peper, zout en basilicum cress bij het serveren.

2. Broodsticks: Verwarm de grill pan tot zeer heet en dampend.

Snij het brood in lange rustieke stengels en besprenkel voor

het grillen rijkelijk met olijfolie. De dikke broodstengels aan vier

kanten grillen en regelmatig draaien tot ze krokant zijn

gebakken, na het grillen pas afkruiden met zout.

Hou het brood lauw na het grillen en rol de sticks in aan de

bovenkant met gedroogde Italiaanse ham.

3. Afwerking: Serveer de soep heet, werk af met basilicum.

Dresseer daarnaast de ingerolde soepstengels en werk deze

rijkelijk af met groene pesto naar smaak. Dippen maar!

Deze Minestrone is een voedzame en kleurrijke maaltijd vol

met vitaminen, vezels en eiwitten uit de bonen.

Een perfecte match met het gegrilde rustieke brood.

Old style desem soup lunch