Recepten

Nordic Bruschetta's Sharing

Een sharing gerecht voor iedereen

 

 

 

Ingrediënten

 

Bruschetta 1

Wortel karwij spread S&S

Gepekelde oranje en gele wortelen

Zoet gemarineerde haring in Sherry Dille

Bruschetta 2

Edamame en munt spread S&S

Gepekelde rode ajuin - cardamom

Noorse roze garnalen

Geblancheerde zeekraal

Bruschetta 3

Whipped onion en cheese spread S&S

Gerookte gele biet

Chili cress

Fleur de sel

 

Bereidingswijze

 

Bruschetta 1: Rasp de gele en oranje wortelen fijn. Pekel (100ml azijn, 50g water, 1 el zout en 1 el suiker) opkoken en over de geraspte wortelen gieten. Laten afkoelen in een bokaal. Besmeer de bruschetta toast met wortel en karwij spread, dresseert daarop de gepekelde wortelmix, gemarineerde haring en dille. Werk af met gemalen peper.

Bruschetta 2: Snij de rode ajuin in fijne schijfjes. pekel (100ml azijn, 50g water, 1 el zout, 3 kardamom zaden) opkoken en over de rode ajuin gieten en laten afkoelen. Mits bewaring van 1 dag zal de ajuin mooi roze zijn. Besmeer de bruschetta toast met edamame en munt spread. Dresseer daaronder de gepekelde rode ajuin, noorse garnalen en zeekraal.

3. Bruschetta 3: Gerookte gele biet, doorprik de biet met een vork en wikkel in aluminium folie. Gaar gedurende 1u30 in de voorverwarmde oven van 180°C. Laat afkoelen. Nadien koud roken gedurende 8-12 uur in een cold smoker bbq. Ontdoe de biet van de schil en snijd ze in fijne plakjes. Dresseer met de onion en cheese whip op de toast. De biet lijkt op een plantaardig alternatief voor Noorse heilbot. Werk af met chili cress en fleur de sel.

 

Nordic Bruschetta's Sharing