Recepten
Mushroom BBQ burger, cheesy gremolata, black garlic aioli en beet leaf
Ultimate veggie BBQ burger, 1 brok Umami!
Ingrediënten 3-4 pers:
- 4x Sesam & Nigelle burger buns
- 4x 80g Champburger Delhaize
- Biet blaadjes (bull’s blood salad)
Black garlic aioli:
- 25g Zwarte lookpuree
- 100g Artisjoktapenade SNS
- 2g Vadouvan spices “Verstegen”
Cheesy gremolata:
- 50g platte peterselie gehakt
- 50g geraspte “Reypenaer” kaas
- 50g Stilton Crumble
- Zeste van 1 citroen
- 50gr gehakte walnoten
- Olijfolie
- Gerookt zout Rode wijn azijn
1. De burgerbroodjes in 2 snijden en instrijken met olijfolie, grillen op de BBQ rooster tot goudbruin krokant aan de beide zijdes.
2. Black garlic aioli: meng de lookpuree met artisjoktapenade en voeg naar smaak vadouvan specerijen toe. Hou aan de kant.
3. Cheesy gremolata: De platte peterselie fijn snijden en mengen met geraspte zeste van 1 citroen, gehakte walnoten, en crumble van Stilton & Reypenaer kaas.
4. Smaak de bietblaadjes voor gebruik af met olijfolie, rode wijn azijn en gerookt zout.
5. De veggie champignon burgers afbakken op de grill.
6. Dresseren: Onderaan het broodje met aioli bestrijken, bedekken met de gemarineerde biet blaadjes, daarop de champignonburger, bedek met een extra laagje aioli en rijkelijk aftoppen met de cheesy gremolata.
Smakelijk.