Recepten
Italian style pastrami sliders
Potato bun sliders met pastrami, spinazie & ricotta - marina tomato dip
Ingrediënten
4x Potato Buns 80g “De Trog”
Spinazie ricotta
100g verse spinazie
1 teentje gehakte look
100g ricotta
100g whipped onion & Cheese S&S
Olijfolie
Peper en zout, nootmuskaat
Citroenzeste
Garnituur
250g - Mozzarella bol (Di Bufala)
100g – Mozzarella geraspt
100g - Parmezaan geraspt
250-300g Pastrami sliced
Marinara dip saus
150g Tomatentartaar S&S of
Tomatentapenade S&S
Tomatenpulp gezeefd
2 fijngehakte sjalotten
2 teentjes fijne gehakte look
2el tomatenpuree
1 tl oregano droog
1 tl chilivlokken
Peper, zout
Olijfolie & rode wijn azijn
Basilicum vers gehakt naar smaak
Butter Wash
100g gesmolten boter
2 teentjes gehakte look
2 el gehakte platte peterselie
Bereidingswijze
1. Spinazie ricotta vulling: Stoof de spinazie en gehakte look aan op een middel hoog vuur in olijfolie en laat afkoelen. Meng eens afgekoeld met met de ricotta en de cheese & onion spread van Sud’n’sol. Het mengsel afkruiden met peper, zout, citroenzeste en nootmuskaat naar smaak. Hou apart.
2. Mozzarella Di Bufala: Kies voor een goede kwaliteit mozzarella en snij in plakken, hou apart.
3. Marina dip sauce: Stoof de versnipperde sjalot en look aan in olijfolie met de chilivlokken. Blus met 2-3 el rode wijn azijn en laat kort inkoken. Voeg de tomatenpulp toe en laat opkoken. Afkruiden met peper, zout, oregano. Laat gedurende +- 20-25 minuten sudderen op een laag vuurtje. Laat afkoelen en roer de tomatentartaar en extra basilicum onder de saus.
4. Butter wash: Smelt boter en laat look en peterselie kort mee infuseren in de boter, hou warm.
5. Afwerking: Snij de potato buns net niet volledig doormidden en besmeer de binnenkant met de spinazie-ricotta mix. Beleg rijkelijk met pastrami, de verse mozzarella, bestrooi dan de binnenkant royaal met geraspte parmezaan en extra geraspte mozzarella. Licht aandrukken, tegen elkaar in een ovenschaal plaatsen en bedruipen met de butter wash. Afbakken gedurende +-10-14 min op 180°C tot dat de buns krokant zijn vanboven en de kaas vanbinnen gesmolten is.
Serveer warm en dip bij iedere hap in de marinara saus.