Recepten

Italian style pastrami sliders

Potato bun sliders met pastrami, spinazie & ricotta - marina tomato dip

 

 

 

Ingrediënten

 

4x Potato Buns 80g “De Trog”

Spinazie ricotta

100g verse spinazie

1 teentje gehakte look

100g ricotta

100g whipped onion & Cheese S&S

Olijfolie

Peper en zout, nootmuskaat

Citroenzeste

Garnituur

250g - Mozzarella bol (Di Bufala)

100g – Mozzarella geraspt

100g - Parmezaan geraspt

250-300g Pastrami sliced

Marinara dip saus

150g Tomatentartaar S&S of

Tomatentapenade S&S

Tomatenpulp gezeefd

2 fijngehakte sjalotten

2 teentjes fijne gehakte look

2el tomatenpuree

1 tl oregano droog

1 tl chilivlokken

Peper, zout

Olijfolie & rode wijn azijn

Basilicum vers gehakt naar smaak

Butter Wash

100g gesmolten boter

2 teentjes gehakte look

2 el gehakte platte peterselie

 

Bereidingswijze

 

1. Spinazie ricotta vulling: Stoof de spinazie en gehakte look aan op een middel hoog vuur in olijfolie en laat afkoelen. Meng eens afgekoeld met met de ricotta en de cheese & onion spread van Sud’n’sol. Het mengsel afkruiden met peper, zout, citroenzeste en nootmuskaat naar smaak. Hou apart.

2. Mozzarella Di Bufala: Kies voor een goede kwaliteit mozzarella en snij in plakken, hou apart.

3. Marina dip sauce: Stoof de versnipperde sjalot en look aan in olijfolie met de chilivlokken. Blus met 2-3 el rode wijn azijn en laat kort inkoken. Voeg de tomatenpulp toe en laat opkoken. Afkruiden met peper, zout, oregano. Laat gedurende +- 20-25 minuten sudderen op een laag vuurtje. Laat afkoelen en roer de tomatentartaar en extra basilicum onder de saus.

4. Butter wash: Smelt boter en laat look en peterselie kort mee infuseren in de boter, hou warm.

5. Afwerking: Snij de potato buns net niet volledig doormidden en besmeer de binnenkant met de spinazie-ricotta mix. Beleg rijkelijk met pastrami, de verse mozzarella, bestrooi dan de binnenkant royaal met geraspte parmezaan en extra geraspte mozzarella. Licht aandrukken, tegen elkaar in een ovenschaal plaatsen en bedruipen met de butter wash. Afbakken gedurende +-10-14 min op 180°C tot dat de buns krokant zijn vanboven en de kaas vanbinnen gesmolten is.

Serveer warm en dip bij iedere hap in de marinara saus.

Italian style pastrami sliders