Recepten

Houthakker toast met cottage cheese & hot honey cured eierdooiers

Een geweldig recept met ons authentiek houthakkersbrood

 

 

 

 

 INGREDIËNTEN:

 

4x Toast

Houthakkersbrood “De Trog”: 4 diagonale snedes (+-2cm dik)

Spread

250g Cottage cheese (clotted cheese)

Handvol fijngesneden Bieslook

Peper & zout

Zeste van 1/citroen

Garnituur

3 el Gehakte gedroogde ham

Fijngesneden bieslook

Olijfolie

Hot Honey Ei

8 eierdooiers (vers!)

potje honing 340-500g Honing

1 el droge Chilivlokken

2 à 3 teentjes look gehakt

1 groene chili fijngehakt

1 rode chili fijngehakt

Optioneel 1 lenteajuin gehakt

1 tbls gerookte paprika poeder

Snuifje zout

scheutje appel cider azijn

 

BEREIDINGWIJZE:


1. Toast: Snij het houthakkerbrood in diagonale toasts van +-2

cm dikte. Besprenkel met olijfolie. Voor het serveren afbakken

op 180°C tot krokant gedurende +- 4-5 minuten.

2. Spread: Meng cottage cheese met peper, zout, citroenschil

en fijngesneden bieslook naar smaak.

3. Hot Honey cured eidooiers: (2 tot 4 dagen op voorhand)

op een zacht vuur, de chilivlokken, gehakte look & chillies,

lenteajuin en paprikapoeder gedurende 2 minuten laten

infuseren. Eens afgekoeld afkruiden met zout en een scheutje

appelazijn. Laat afkoelen en ondertussen de eidooiers en het

eiwit van elkaar scheiden in een ruim potje.

Bedek de dooiers met de afgekoelde honing en sluit af in een

gesloten ruim potje en zorg ervoor dat de eidooiers volledig

bedekt zijn. Dek af en laat garen voor 2 tot 4 dagen.

4. Afwerking:

Besmeer de toast onderaan met de cottage cheese, leg per

toast 2 eierdooiers en bedruip met wat extra honing & chili.

Werk af met gedroogde gehakte ham en extra bieslook.

Houthakker toast met cottage cheese & hot honey cured eierdooiers