Recepten
Houthakker toast met cottage cheese & hot honey cured eierdooiers
Een geweldig recept met ons authentiek houthakkersbrood
INGREDIËNTEN:
4x Toast
Houthakkersbrood “De Trog”: 4 diagonale snedes (+-2cm dik)
Spread
250g Cottage cheese (clotted cheese)
Handvol fijngesneden Bieslook
Peper & zout
Zeste van 1/citroen
Garnituur
3 el Gehakte gedroogde ham
Fijngesneden bieslook
Olijfolie
Hot Honey Ei
8 eierdooiers (vers!)
potje honing 340-500g Honing
1 el droge Chilivlokken
2 à 3 teentjes look gehakt
1 groene chili fijngehakt
1 rode chili fijngehakt
Optioneel 1 lenteajuin gehakt
1 tbls gerookte paprika poeder
Snuifje zout
scheutje appel cider azijn
BEREIDINGWIJZE:
1. Toast: Snij het houthakkerbrood in diagonale toasts van +-2
cm dikte. Besprenkel met olijfolie. Voor het serveren afbakken
op 180°C tot krokant gedurende +- 4-5 minuten.
2. Spread: Meng cottage cheese met peper, zout, citroenschil
en fijngesneden bieslook naar smaak.
3. Hot Honey cured eidooiers: (2 tot 4 dagen op voorhand)
op een zacht vuur, de chilivlokken, gehakte look & chillies,
lenteajuin en paprikapoeder gedurende 2 minuten laten
infuseren. Eens afgekoeld afkruiden met zout en een scheutje
appelazijn. Laat afkoelen en ondertussen de eidooiers en het
eiwit van elkaar scheiden in een ruim potje.
Bedek de dooiers met de afgekoelde honing en sluit af in een
gesloten ruim potje en zorg ervoor dat de eidooiers volledig
bedekt zijn. Dek af en laat garen voor 2 tot 4 dagen.
4. Afwerking:
Besmeer de toast onderaan met de cottage cheese, leg per
toast 2 eierdooiers en bedruip met wat extra honing & chili.
Werk af met gedroogde gehakte ham en extra bieslook.