Recepten
Holiday cheese fest & baguette
Feestelijke kaasfondue in pompoen gebakken met stokbrood & snackgroenten
Ingrediënten
1-2 Baguette pur Pain
Kaas fondue
500g Gruyère kaas gemalen
250g Emmenthaler kaas gemalen
250ml droge witte wijn
100ml groentebouillon
50g sjalot
1 teentje look gehakt
1el maiszetmeel
Sap van ó citroen
25ml Kirsch
Zwarte peper, nootmuskaat &
kruidnagel, zout
Garnituur
1 medium grote pompoen
olijfolie
1 bakje snack paprika’s
3 stronkjes roodloof
1 bot Radijzen
Salie & tijmblaadjes
Bereidingswijze
1. Baguettes: Krokant afbakken gedurende 6-8 tal minuten op 180°C.
2. Kaasfondue: Kook de witte wijn, bouillon, sjalot en look op, blus met Kirsch en kruid af met zout, peper, nootmuskaat en een snuifje kruidnagel. Al roerend de kaas onder het mengsel roeren tot gesmolten op middelmatig vuur. Indien nodig het maiszetmeel oplengen met 2 el water en even laten meekoken met het kaasmengsel tot mooi gebonden.
3. Pompoen: Deksel eraf snijden en binnenkant uithollen. Volledig inwrijven met olijfolie. voorbakken met deksel erop gedurende 20-25 min op 180°C. Eens afgebakken opvullen met het kaasmengsel, tijm en salie, en opnieuw in de oven steken zonder deksel voor 15-20 tal minuten tot de bovenkant lichtbruin gebakken is.
4. Afwerken: Serveer de kaasfondue heet uit de oven op een plank met gesneden baguette brood, snack paprika’s, radijzen en blaadjes paars witloof.