Recepten

Holiday cheese fest & baguette

Feestelijke kaasfondue in pompoen gebakken met stokbrood & snackgroenten

 

 

 

 

Ingrediënten

 

1-2 Baguette pur Pain

Kaas fondue

500g Gruyère kaas gemalen

250g Emmenthaler kaas gemalen

250ml droge witte wijn

100ml groentebouillon

50g sjalot

1 teentje look gehakt

1el maiszetmeel

Sap van ó citroen

25ml Kirsch

Zwarte peper, nootmuskaat &

kruidnagel, zout

Garnituur

1 medium grote pompoen

olijfolie

1 bakje snack paprika’s

3 stronkjes roodloof

1 bot Radijzen

Salie & tijmblaadjes

 

Bereidingswijze

 

1. Baguettes: Krokant afbakken gedurende 6-8 tal minuten op 180°C.

2. Kaasfondue: Kook de witte wijn, bouillon, sjalot en look op, blus met Kirsch en kruid af met zout, peper, nootmuskaat en een snuifje kruidnagel. Al roerend de kaas onder het mengsel roeren tot gesmolten op middelmatig vuur. Indien nodig het maiszetmeel oplengen met 2 el water en even laten meekoken met het kaasmengsel tot mooi gebonden.

3. Pompoen: Deksel eraf snijden en binnenkant uithollen. Volledig inwrijven met olijfolie. voorbakken met deksel erop gedurende 20-25 min op 180°C. Eens afgebakken opvullen met het kaasmengsel, tijm en salie, en opnieuw in de oven steken zonder deksel voor 15-20 tal minuten tot de bovenkant lichtbruin gebakken is.

4. Afwerken: Serveer de kaasfondue heet uit de oven op een plank met gesneden baguette brood, snack paprika’s, radijzen en blaadjes paars witloof.

Holiday cheese fest & baguette