Recepten

Gevulde vegan tapasbaguette “Cacciatore” met rozemarijn & citroen

Vegan Roma streetfood

Ingrediënten 3-4 pers:

- 4x tapasbaguette EP606


Veggie chicken cacciatore:
- 400g Greenway chicken like pieces 100g Ardo gehakte sjalotjes
- 200ml Groentebouillon
- 3 Citroenen
- 2el Look
- 2 takjes Rozemarijn
- 80g Zwarte olijfringen Ardo
- 75ml Olijfolie 100ml Flora plant based room 30% 50g Prosciano Violife Vegan Cheese 1el Maizena Express
- Citroenschijfjes
- Bloemsuiker / Suikerwater Zout
- Artisjok gegrild SNS
- Tomaatjes geconfijt SNS
- Rozemarijntakjes

De-Trog-vegan-tapas-baguette-bootjes-artisjok-en-gekonfijte-citroen_211122_162351_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

1. Snij het deksel van de tapasbaguettes en hol het binnenste uit.

2. Veggie kip Cacciatore: sjalot aanstoven in olijfolie met rozemarijn, look maar niet laten bruinen, snij de “Greenway” kipstukjes in fijne reepjes en stoof even mee aan. Bevochtigen met groentebouillon en plant based room en even laten opkoken, afsmaken met peper, zout en zestevan citroen. Bijbinden met maizena. Zwarte olijfringen op het einde kort laten mee opwarmen. Houd de stoofpot warm.

3. Gedroogde citroenschijfjes: Snijd schijfjes van de citroen van +-0,5cm dikte met eens scherp mes. Kort blancheren in suikerwater en drogen gedurende 10u op 70°C in een voedseldroger, bestuif voor het drogen met bloemsuiker en een snuifje zout.

4. De baguette afbakken gedurende 3-4 min op 180°C en vul met de warme vegan stoofpot.

5. Afwerking:
Werk af met gegrilde artisjok, gekonfijte tomaatjes, de gedroogde citroenschijf, een takje rozemarijn en bestrooi rijkelijk met vegan prosciano kaas en rasp wat extra citroenzeste over het broodje. Serveer met artisjoktapenade.

Meer info over dit product >

Verkooppunten