Ficelle Muesli / Witloofconfijt / Blauwe kaaskaas / Frambozen

Een zomers apero broodje, gegrild op de BBQ. Smaakvol pittig belegd en lauw geserveerd.

Fluitje Noot Rozijn Starter Cheese Witloofconfijt01 Lr

Ingredienten

- Ficelle Muesli De Trog EP0501 500g Witloof
- 50ml Frambozenazijn
- 400g Geleisuiker
- 50ml water
- 50 ml rode porto
- 20ml grenadinesiroop
- Zout
- 1 rode Rode ajuin
- Blauwe brokkelkaas
- Fourme d’ambert of alternatief Afilla cress
- Frambozen en ananasaardbeien Pistachenoten gehakt
- Grof zout

1. Maak verse confituur van witloof met frambozen: witloof in fijne 4 snijden in de lengte en dan in fijne schijfjes snijden. Witloof laten aanstoven met frambozenazijn, porto en 1 rode ajuin tot half gaar op een zacht vuurtje, daarbij de geleisuiker en grenadinesiroop doen, 50 ml water en een snuifje zout. Laat de confituur even doorkoken gedurende 4 à 5 min. Gebruik om lauw te serveren.

2. De fluitjes met noten en rozijn in de lengte in 2 snijden en kort droog grillen op de bbq of een grillpan tot krokant, niet laten aanbranden!

3. Dresseer zoals op de foto, de blauwe kaas in kleine brokjes verdelen, met enkele lepels confituur, afwerken met frambozen en ananasaardbeien.

4. Afwerken met afilla cress, gehakte pistachenoten en grof zout


Allergenen: gluten, noten, lactose, sulfiet


Meer info over dit brood >