Bio zalmburger met green goddess asperges!

De Trog Recept Zalmburger

Geef die traditionele hamburger even een zetje. Deze verfijnde fishburger zal je verassen.

Burger Sesam

Benodigdheden voor 4 personen:

- 4 bio burgerbroodjes sesam
- 400g bio zalm
- 1 bio eitje
- 6 el paneermeel
- 2 potjes Sud 'n' Sol aspergetapenade
- verse basilicum
- platte peterselie
- 1/2 teentje look
- 2 citroenen
- 1 sjalotje
- 4 el Griekse yoghurt
- 3 el mayo
- olijfolie
- pakje groene asperges
- gemalen parmezaan
- eikenbladsla

1. Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht stand.

2. Maak de zalmburgers: hak de zalm kort fijn in een keukenrobot. Meng hieronder 1 eitje, het paneermeel en de helft van de verse kruiden samen met 3 el aspergetapenade. Kruid met peper en zout.

3. Maak de aspergesalade: maak de dressing met olijfolie, citroensap en peper en zout. Schaaf de asperges in fijne linten. Giet de dressing over de aspergelinten en meng met de geschaafde parmezaan.

4. Maak de green goddess dressing: meng griekse yoghurt met de mayonaise. Meng hieronder de look, fijngehakt sjalotje en de rest van de verse kruiden. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en peper en zout.

5. Verhit 3 el olijfolie in een grote pan. Bak de zalmburgers 2 min langs elke zijde. De binnenkant mag niet droog worden.

6. Leg intussen de 4 burger broodjes in de oven bak ze af voor 2 minuten. Dit zorgt ervoor dat ze heerlijk mals worden met een perfect gekleurde korst.

7. Assemblage: snij elk broodje open en bestrijk ze met telkens 2 eetlepels Sud 'n' Sol aspergetapenade, een blaadje eikenbladsla, de zalmburger, aspergesalade en top met de green goddess dressing.

Meer info over het Bio burger broodje sesam >