Bio Baguette Desem Rossini, truffel, zwarte kers, filet pur

Een klassiek en decadent gerecht waarin truffel, zwarte kers, paddestoelen en heerlijk bio brood elkaar perfect aanvullen.

De Trog Bio Baguette Desem 190G Verticaal Rossini Baguette Foie Steak Truffle 11 Low Res

Ingrediënten:

- Bio baguette desem

Saus:
- 100g gehakte sjalot
- 25ml rode wijn azijn
- 75ml rode porto
- 100g zwarte kersen puree
- 50g koude boter
- 250ml bruine kalfsfond
- Peper en zout

Spread:
- 150g artisjoktapenade
- 50g truffel pasta zomer truffel
- 1 à 2 el truffel olie

Vlees
- Eendelever porties 50g/PP
- Filet pur rundsvlees 150g/PP

Garnituur
- Appel
- bloesem blaadjes
- Oostindische kers blaadjes
- Bruine stokzwammen

1. Baguette in kleine driehoeken snijden en opvullen met spread: artisjok tapenade mengen met truffelpasta, zout, peper en truffelolie. Bak 5 min. op 180 °C.

2. Saus: sjalot aanstoven, blussen met rode wijnazijn en porto, laten inkoken, kalfsfond toevoegen en opnieuw tot de helft laten inkoken. Roer enkele lepels zwarte kersenpuree onder de saus. Laten opkoken en opmonteren met enkele klontjes koude boter. Kruiden.

3. Serveer met gebakken filet pur en eendenlever, werk af met appelbloesem, cress en gebakken champignons.


Download het recept >