Recepten

Apero Frans boer broodje met Heilbot, zeewier en saffraan mayonaise

Saffraan past goed samen met al het lekkers dat de zee ons biedt. De smaak van de heilbot en het zeewier komen zo volledig tot hun recht op dit Frans getint apero broodje…


Ingredienten:

- 4 Apero Frans boer broodjes EP0480

- 2 Plakjes gerookte heilbot

- Wakamé zeewier salade

- Tomaten tapenade Sud'n'Sol

- 100g Mayonaise

- Enkele saffraan draadjes

- Fijn gesneden sjalot

- 1 à 2 el witte wijn azijn of dragonazijn

- 1 mespunt mierikswortel puree (optioneel)

- Dragonblaadjes

- Peper enzout


1. De apero Frans boer broodjes afbakken gedurende 5 à 7 minuten op 180°C, laat afkoelen.

2. Saffraanmayonaise: laat saffraandraadjes marineren in de azijn gedurende 1 à 2 uren. Meng de mayonaise met 1 el fijgesneden sjalot, 1 mespunt mierikswortel puree en de azijn met saffraan. Kruid af met peper en zout.

3. Broodjes in 2 snijden en onderaan een klein laagje tomatentapenade smeren. Daarop een stukje heilbot, 1 lepeltje saffraan mayonaise en de zeewiersalade leggen.

4. Vergeet niet af te werken met enkele blaadjes dragon voor een extra smaak verrassing.

Allergenen: Gluten, vis, ei, mosterd

 

Meer info over dit brood >