Uit de blog

Topchef Tim Boury op bezoek.

14/01

Uit de blog

Tim Boury, topchef en één van onze ambassadeurs kwam op bezoek bij Bio Bakkerij De Trog. Hendrik Durnez en Tim, twee vakmannen met een passie voor hun ambacht, vonden elkaar.

Brood bakken. Het begon bij De Trog vanuit pure passie. Een idee dat het allemaal wel beter kon en dat het échte brood langzaam, maar zeker verdween van de keukentafel. Zuivere herkenbare ingrediënten, pure kwaliteit, handenwerk, ambacht en het gebruik van oude graansoorten zijn de ingrediënten voor het kwaliteitsbrood dat elke dag weer uit de bakkerij van De Trog vandaan komt. Dat je dan ook nog één van Vlaanderens beste chefs als ambassadeur hebt, dit in persoon van Tim Boury, onderstreept dit alles.

Hier kon ik een brood laten maken dat paste bij mijn keuken.
- Tim Boury, Boury Restaurant, Roeselare

Tim Boury is inmiddels een grote fan van De Trog.

Tim: “Als echte ambachtsman wil je uiteraard graag alles zelf maken. Met de verhuizing van ons restaurant drie jaar geleden, groeide onze zaak. De tijd om zelf ons brood te bakken, hadden we niet meer, dus besloot ik
op zoek te gaan naar een bakker die paste bij mijn visie. Via een omweg kwam ik terecht bij De Trog waar ik blij verrast was een principiële bakker te hebben gevonden. Hier kon ik een brood laten maken dat paste bij mijn keuken,  bij voorkeur zo neutraal mogelijk, maar wel boordevol smaak. We hebben nu onder andere een tafelbrood wat aan tafel kan worden gebroken, wat een perfecte balans heeft tussen een vaste structuur, maar toch licht verteerbaar is. Brood is toch de één van de eerste kennismakingen van een gast met het restaurant en dat moet meteen raak zijn. Dat hebben we met De Trog voor elkaar gekregen en daar ben ik echt trots op.”

Lees het volledig artikel >

HEndrik-en-Tim-Boury-vertikaal_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg