Uit de blog

Thuis heerlijk biobrood bakken, doe je met De Trog bloem natuurlijk!

11/04

Uit de blog

Heel wat broodliefhebbers steken graag de handen uit de mouwen en bakken zelf hun dagelijks brood. Ook thuis kan men heerlijk genieten van Bio De Trog kwaliteit.

Hoe ga je aan de slag? Zelf ambachtelijk brood bakken >

Zelf volkorenbrood bakken >

Hendrik, onze meesterbakker, selecteerde 3 soorten bloem van onze huismolenaar, bloem die ook in de bakkerij de basis vormt van ons verrukkelijk biobrood.

verkrijgbaar bij de biospeciaalzaak in een verpakking van 3kg:

  • Bio witte tarwe bloem 65%: witte biologische tarwe bloem
  • Bio volkoren tarwemeel 100%: volkoren biologisch tarwemeel
  • Bio speltbloem 65%: witte biologische speltbloem met spelt 100% van belgische bodem


Wist je dat?

Bij volkoren meel wordt de ganse korrel, inclusief kiem en vitamine E, vermalen op traag draaiende molenstenen, wat verhitting voorkomt. Hierdoor biedt dit meel dan ook een natuurlijke bron van vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen, spore elementen en essentiële vetzuren.

Spelt is één van de origineelste, natuurlijke granen gekend door de mens. Recente opzoekingen in Europa hebben nog onlangs bewezen dat Spelt hier reeds groeide meer dan 9000 jaar geleden. Spelt is een ideaal graan voor biologische teelt daar het weinig bemesting nodig heeft en goed resistent is tegen ziektes. Spelt bevat op natuurlijke wijze magnesium en ijzer. Daarnaast bevat dit oergraan meer essentiële vetzuren en ruwe vezels dan gewone tarwe.



Hoe ga je aan de slag?


Zelf ambachtelijk brood bakken
>


Bio-speltbrood_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg