Uit de blog

SEAFOOD, STREETFOOD & PUR PAIN

20/10

Uit de blog

Bij seafoodbar “JE M’EN FISH” in Gent serveren ze vis op een hippe en onconventionele manier, met een Frans-Belgische twist.

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk al. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om te genieten van een oester. Je proeft er namelijk kwaliteit uit de zee, en dat in een trendy bar-setting.

De zaak wordt gerund door drie jongelui die hun job als advocaat, auditor en logistiek verantwoordelijke links lieten liggen om hun droom na te jagen, hun eigen seafood bar, faut le faire. An-Sofie Van Herp (31), haar broer Vincent (28) en hun goede vriend Bram De Merlier (33) hebben er ondertussen hun eerste maanden opzitten. De seafood bar ‘Je m’en Fish’ aan het Koophandelsplein is nog geen maand open en de avonden zitten al vol. Het plaatje klopt, je waant je in het zuiden van Frankrijk met heerlijke gerechten van vis, zeevruchten en natuurlijk biologisch brood op tafel. Ongedwongen, ongecompliceerd en buitengewoon lekker.

Er staan PUR PAIN broodjes met kreeft, oesters met bloody mary en een broodsalade met zeegroenten op het menu.
JE-MEN-FISH-KREEFT-SANDICH-LR_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

De fascinatie voor vis en zeevruchten liep het drietal op tijdens hun vele reizen naar Zuid-Frankrijk. “Die keuken wilden we overbrengen naar Gent, maar dan in een eigen, modern jasje”, vertelt Bram. “We serveren vis op een hippe en onconventionele manier, met een twist. Zo staan er PUR PAIN broodjes met kreeft, oesters met bloody mary en een broodsalade met zeegroenten op het menu. We wilden weg van het idee dat zeevruchten steeds chique en duur moeten zijn. Bij ons vind je seafood-streetfood in een ontspannen setting.”

Het brood van Pur Pain sluit aan bij de visie van dit jonge Gentse bedrijf. Het verpakte brood biedt hen de mogelijk altijd kwaliteitsbrood voorradig te hebben. Steeds kraakvers na afbakken, een must als je weet dat ze bij ‘Je m’en Fish’ ook geen compromissen sluiten op de kwaliteit van vis of zeevruchten. https://www.jemenfish.gent/nl