ONS GEHEIM: HENRI DE HUISBEREIDE DESEM

Nieuws
De Trog Henri De Desem Sfeer
10
12

Desembrood is een prachtig am-bachtelijk product waarvoor nog de tijd wordt genomen om het te maken. “Henri De Desem” onze huisbereide natuurdesem, loopt als een rode draad doorheen ons productieproces en ons gamma. Onze moederdesem, kent een know-how van 40 jaar oud! Elke dag gebruiken we een stuk van het moederdeeg om onze huis-bereide desem te vormen. “Henri De Desem” wordt in leven gehouden door hem dagelijks te voeden. Hoe ouder het moederdeeg, hoe stabieler de culturen, hoe meer aroma’s vrijkomen, hoe smaakvoller het brood. Daardoor proef je een unieke smaak die onevenaar-baar is en specifiek voor Bio Bakkerij De Trog.

De Trog Desem Recht

Wat is desem

Desem is een cultuur op basis van water en meel dat na een tijd begint te fermenteren door lactobacillen en natuurlijke wilde gisten uit de lucht in combinatie met temperatuur. Deze desem wordt gebruikt bij Bio Bakkerij De Trog als basis om deeg te laten rijzen, om brood op smaak te brengen zonder of met heel weinig toegevoegde gisten. Echte desem, bekomen door fermentatie, wordt elke dag opnieuw ververst en ingezet als rijsmiddel van het brood. Bio Bakkerij De Trog werkt nooit met industriële poederdesem. Dit is een gestandariseerd preparaat, geen rijsmiddel, dat enkel dient als smaak- en aromaversterker.


Waarom is desem goed voor u?

• Minerale voedingstoffen zoals calcium, magnesium en ijzer worden beter opgenomen.

• Desembroden zijn langer houdbaar en vers zonder andere additieven te moeten toevoegen

• Desembrood moet goed gekauwd worden, wat goed is voor de vertering. Het geeft sneller een gevoel van verzadiging. Fermentatie van bepaalde gisten en melkzuurbacteriën zouden een gunstig effect hebben op het vrijkomen van fenolen, sterolen, vitamines, mineralen, voedingsvezels, vetten, eiwitten, bioactieve peptides, en zetmeel en zijn zo beter beschikbaar voor opname in het lichaam

• Bepaalde desemculturen breken gluten en andere eiwitten gedeeltelijk beter af.