Uit de blog
Ode aan de horeca. Jullie en onze steun kan voor hen het verschil maken.
20/04

Spijtig genoeg betekenden deze moeilijke tijden het einde van “Taste bij Dirk”. We wensen chef Lucas Schrover, zijn sous-chef Bobby Doomernik en hun collega’s veel moed en kracht. Naar aanleiding van dit artikel uit "Le Saisonnier” willen we ze bedanken voor hun geloof en passie.
Bewust koken met brood. Lokaal, bio, bewust en natuurlijk zijn nieuwe graadmeters voor de nieuwe generatie chefs om hun keukens de gepaste identiteit te geven. Bij "Taste Bij Dirk", uit ’s-Hertogenbosch vond Pur Pain brood een plaatsje in hun gerechten. Een bewuste keuze!
Lucas: “Het is in de afgelopen drie jaar ook voor ons een ware ontdekkingsreis geweest. Ik houd zelf van een heel directe kookstijl waarbij de kwaliteit van het product prevaleert. Onze gerechten zijn klein, echte tasting dishes en de smaak moet er dan ook vanaf knallen. De gasten van Taste Bij Dirk staan bewust in het leven, denken na over hun gezondheid en hun manier van eten en daar wil het restaurant moeiteloos bij kunnen aansluiten. Het resulteert voor ons in een vaste schare gasten die vooral gecharmeerd zijn van onze kookstijl die geen grenzen kent. Het respect voor het product en diverse culturen zorgt voor een internationale smaak van onze gerechten.”

❝ Met het brood van De Trog hebben we niet alleen een biologisch brood te pakken, maar met name ook een brood dat qua smaak echt iets toevoegt aan onze gerechten.- Lucas Schrover, Taste Bij Dirk
Maar wat is de rol van brood dan in het restaurant? Vaak zien we dat het brood eindeloos wordt aangevuld om de maag te vullen.
Lucas: "Wat ik zelf wel een uitdaging vind, is om brood te verwerken in mijn gerechten en er ook mee te koken. Met het brood van De Trog hebben we niet alleen een biologisch brood te pakken, maar met name ook een brood dat qua smaak echt iets toevoegt aan onze gerechten. Omdat wij in onze keuken alles zelf maken met de keuze uit zuivere en pure ingrediënten, verlangen wij dat ook van onze toeleveranciers. Het brood van De Trog voldoet daar voor ons volkomen aan. Smaak is voor ons de allereerste graadmeter, daarmee scheppen we een verwachtingspatroon bij onze gasten en is er geen ruimte voor concessies. Onze zuiderburen hadden het al snel goed gezien en ik ben blij dat ook Nederland dit nu overneemt. Het kan op waardering bij onze gasten rekenen.”
Bij een groot deel van de gasten is het een deel van hun geweten geworden, wat langzaam doordringt in de maatschappij en ook een bepaalde status aangeeft. Het blijft een spannende ontdekkingsreis die De Trog al jaren geleden heeft ingezet.
