Uit de blog

Elisas asian vegan burger

10/05

Uit de blog

Recept Idee: vegan 'Al Green' burger met zoetwateralg burgerbroodje!

Ingrediënten

  • Burgerbroodje Al green
  • Seitan
  • Zwarte bonensaus
  • Olie
  • Misodressing
  • Rode ajuin
  • Geroosterde nori
  • Kimchi
  • Rucola
  • Verse muntblaadjes
FSElisa81_22abb164e68faa4e3801429fc0ac555d.jpg

  • Marineer het stuk seitan twee uurtjes in de zwarte bonensaus. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de burgerbroodjes gedurende 2 minuten. Snij de broodjes doormidden.
  • Bak de seitan in een flinke scheut olie tot ze goudbruin is.
  • Neem de helft van het burgerbroodje en beleg het met een stuk seitan, rode ajuin, kimchi, rucola, en geroosterde nori.
  • Top met rucola en werk af met muntblaadjes, misodressing en de andere helft van het broodje.
FSElisa51_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

Tip

Maak je kimchi zeker eens zelf van nul en experimenteer met vleesvervangers in de keuken. Enorm lekker én duizend variaties mogelijk met marinades.

FSElisa82_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg