Uit de blog
Elisas asian vegan burger
10/05

Recept Idee: vegan 'Al Green' burger met zoetwateralg burgerbroodje!
Ingrediënten
- Burgerbroodje Al green
- Seitan
- Zwarte bonensaus
- Olie
- Misodressing
- Rode ajuin
- Geroosterde nori
- Kimchi
- Rucola
- Verse muntblaadjes

- Marineer het stuk seitan twee uurtjes in de zwarte bonensaus. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de burgerbroodjes gedurende 2 minuten. Snij de broodjes doormidden.
- Bak de seitan in een flinke scheut olie tot ze goudbruin is.
- Neem de helft van het burgerbroodje en beleg het met een stuk seitan, rode ajuin, kimchi, rucola, en geroosterde nori.
- Top met rucola en werk af met muntblaadjes, misodressing en de andere helft van het broodje.

Tip
Maak je kimchi zeker eens zelf van nul en experimenteer met vleesvervangers in de keuken. Enorm lekker én duizend variaties mogelijk met marinades.
