Een duurzame bakker dankzij duurzame energie

Nieuws
13
03

De keuze van de juiste energiepartner is van het grootste belang.

Hendrik Durnez:
De Bio Bakkerij De Trog uit Ieper start van uit een jongensdroom: ooit weer brood te maken zoals mijn grootvader met pure ingrediënten, met veel liefde, veel passie en met biologische grondstoffen.


Duurzaamheid zit bij ons in het DNA van de bakkerij. Daar maken elektriciteit en energie een heel belangrijk onderdeel van uit. We werken heel nauw samen met onze energiepartner. De keuze is gevallen op een partner die ons 100 % groene elektriciteit kan aanbieden. Daarenboven ontwikkelen we gedeeltelijk onze eigen energie via 200 zonnepanelen op het dak van de bakkerij. We passen ook de technologie toe om warmte te recupereren van ovens om water en processen op te warmen. Zo creëren we een goede energiebalans met een zeer lage CO2 uitstoot.

Duurzaamheid, bij De Trog begint bij het product, al van bij de landbouwer. Van wat we krijgen van de natuur gaan we pure broden maken, zonder toevoeging of verbeteraars. Natuurlijke broden gemaakt met aandacht voor biodiversiteit.


Hendrik Durnez:
Uiteindelijk start alles van uit het engagement van een volledig team. Gedragen door die mensen zijn we nu een aantal jaren verder en zijn intussen CO2 neutraal als enige bakkerij in de Benelux.