Uit de blog

De medewerkers van de bakkerij planten “HET BOS DE TROG” aan.

22/01

Uit de blog

De actie voor “De Warmste Week” werd een topper. Dankzij onze trouwe klanten en de inzet van onze medewerkers kunnen we ons engageren om 10.000€ te schenken aan natuurpunt voor het aanplanten van het nieuwe bos.

Samen met de medewerkers van de bakkerij planten we op zaterdag15 februari 2020 het “Bos De Trog” aan. Respect voor de natuur, respect voor het ambacht, respect voor traditie en respect voor onze planeet zijn gebakken in de visie van Bio Bakkerij De Trog. Ons engagement om het welzijn van de komende generaties te ondersteunen investeren we hier in het planten van een eigen bos. Een mooi gebaar om de groei van de Belgische natuurgebieden te steunen. Net zoals ons deeg zal ook dit bos zich langzaam en natuurlijk ontwikkelen tot een plek waar mens en dier in alle rust kan genieten van een betere luchtkwaliteit. Er worden niet minder als 1000 bomen geplant in Westouter, op de Sulferberg in de buurt van de Rodeberg goed voor 1,5 hectare bos. Kom je er binnenkort ook eens van genieten?

In bossen heb je de tijd van je leven.

Natuurpunt: "In bossen kan je in bomen klauteren, betoverende paddenstoelen bekijken of genieten van zalige koelte op een warme dag. De plek om heerlijk te ontspannen met andere woorden. Natuurlijk bos is bovendien de thuis voor vele soorten planten en dieren. Voor mens en dier zijn bossen onmisbaar als onuitputtelijks bron van zuiver water en duurzame grondstoffen zoals hout. Bossen spelen een belangrijke rol binnen de klimaat problematiek: als filter van de lucht en producent van zuurstof. Of om de temperatuur te regelen en water op te slaan in de bodem.

natuurpunt-logo_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

West-Vlaanderen is de bosarmste provincie van België met een bebossingspercentage van slechts 3 %. Er is er dus nog werk aan de winkel: vooral in de buurt van woonkernen zijn er niet genoeg bossen om in te spelen, lopen of wandelen. Daar willen we iets aan doen. Er wordt door de medewerkers van De Trog een lokaal bos aangeplant waar de nood het hoogst is!

Daartoe kopen we grond en zorgen ervoor dat er volwaardige bossen kunnen groeien. De aankoop van gronden is niet goedkoop maar zorgt er wel voor dat op lange termijn de bossen bos kunnen blijven. Sinds de start in 2011 kon Natuurpunt intussen 900.000 m² nieuw bos aanplanten.In Ninove, Mechelen, Loppem, Lier, Kampenhout, Aalter, Zomergem, Maldegem en Zottegem kan je het resultaat zien. En nu ook in Heuvelland.

Jonge bossen die de verbinding vormen met bestaande natuurgebieden en waar je kan wandelen en genieten. Dat alles werd mogelijk gemaakt dankzij de giften van vele duizenden gezinnen en bedrijven. Velen onder hen kwamen zelf hun bomen planten op de nationale boomplantdagen van Natuurpunt. Ook in de toekomst bouwen we verder aan Bos voor iedereen en planten we nieuwe bossen aan."

De-Trog-medewerkers-Warmste-Week_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg