Bio De Trog, Factory of The Future 2019

Schermafbeelding 2019 02 12 Om 13 14 36
12
02

Bio Bakkerij De Trog, Factory Of The Future 2019! In 2016 haalden we onze eerste award binnen, vandaag verzekeren we onze status als Factory Of The Future. Bedankt aan ieder die dit mogelijk maakte!

Fof2

Bio Bakkerij De Trog, in de foodservice bekend als Pur Pain, is Belgisch marktleider in het segment van ambachtelijk bio brood. In de bakkerij in Ieper werken 83 werknemers, die allen bakker zijn. Ze maken een tachtigtal kernvariëteiten (brood, stokbrood, pistolets ...) die verkocht worden aan natuurwinkels, maar ook aan retailers zoals Bio-Planet en Delhaize. De Trog is zowel warme bakker als producent van bake-off brood dat in de supermarkt wordt afgebakken.

Bio Bakkerij De Trog is een nichespeler in de voedingssector die op het hogere marktsegment mikt, waar kwaliteit en authenticiteit belangrijk zijn en niet het gevecht om de laagste prijs.

In de bakkerij gaan traditie en hightech hand in hand.
We zijn dan ook blij dat we voor de tweede maal op korte tijd op de radar komen te staan voor de Factory of The Future Award. Reeds in 2016 mochten we deze prestigieuze prijs een eerste maal in ontvangst nemen.
Dit is voor ons een welkome bevestiging van onze vele inspanningen - alsook investeringen - om als grootschalige bakkerij erin te slagen om traditie, ambacht en innovatie te combineren tot een succesvol verhaal. 

Fof3
Jj5 2101

Bio Bakkerij De Trog viel reeds eerder in de prijzen:

  • In 2014 lanceerden we de Smart Glass applicatie, en in 2015 kregen we reeds de "Industrie 4.0 award" van VOKA.
  • In 2016 mochten we de Factory of the Future Award in ontvangst nemen.
  • In 2017 wonnen we de ‘Digital Project of the Year’ Award, voor onze interactieve personeel applicatie.
  • In 2018 werd de bakkerij genomineerd voor de Food Waste Awards met ons food waste reduction bier Troggeling, waar ze in haar categorie tweede eindigde.
  • In mei 2018 grepen we op de Watify Award for technological transformation - in samenwerking met de Europese Commissie - net naast de hoofdprijs met een verschil van een schamele 80 stemmen.
  • Als laatste wonnen we de IAP award na een studie van de studenten Handelsingenieur, Industrieel Ingenieur & Milieu- en Preventiemanagement van KULeuven, georganiseerd door Flanders Food en Agoria. 

Het winnen van de Factory Of The Future award 2019 vormt voor ons dan ook een verrassende kers op de taart.

Bedankt aan iedereen die ons dit hielp verwezenlijken!